Stoeprandschade, kromme velgen richten en meer

Schade aan uw velgen kan snel ontstaan, door bijvoorbeeld stoeprandschade. Wij als autoschadeherstelbedrijf kunnen uw velgen vakkundig en snel herstellen bij stoeprandschade. Wij beschikken over de vaardigheden en de apparatuur om vrijwel alle velgen in topconditie te brengen zodat u niets meer van de schade terugziet! Meer over kromme velgen, stoeprandschade en velgen herstellen, vindt u hieronder.

Wat is stoeprandschade?

Stoeprandschade zijn krassen aan de buitenkant van de velg die ontstaan doordat u de stoeprand raakt. Dit kan gebeuren wanneer u bijvoorbeeld richting de stoeprand stuurt en langs de velg schuurt. Stoeprandschade is een veelvoorkomend probleem.

Velgen herstellen en stoeprandschade verhelpen

Afhankelijk van de schade kunnen we de velg plaatselijk of geheel herstellen. Bij eenvoudige schade is spot repair mogelijk. Dit is een vaak goedkopere optie dan de velgen volledig herstellen. Bij serieuze schade moeten we de volledige velg demonteren én herstellen. Daarna reinigen we de velg, zodat deze schoon is. Vervolgens slijpen, plamuren en schuren we de velg tot de schade 100% geëgaliseerd is.

Onze gloednieuwe velgenmachine slijpt oneffenheden uit de velg. Daardoor krijgt uw velg weer het glimmende effect terug. We kunnen alle soorten velgen herstellen met onze velgenmachine. Na veelvuldig schuren is de velg klaar voor de afwerking. Na slechts twintig minuten, ziet uw velg er weer als nieuw uit en bent u af van uw stoeprandschade!

Velgen poedercoaten of spuiten

Als het goed is, is de velg intensief geschuurd en vrij van lak. Dan kunnen we de velgen spuiten en herstellen. Vermaire spuit uw velgen i.v.m. een mooiere afwerking als poedercoaten. De gespoten velgen hebben een gladdere afwerklaag. Poedercoaten veroorzaakt vaak een dikke structuur laag waardoor de glas niet optimaal is.

Kromme velgen richten

Heeft u naast kleine stoeprandschade te maken met kromme of ingedeukte velgen? Dan is alleen schuren en aflakken niet voldoende. In dat geval kunt u bij ons uw velgen herstellen en richten. We plaatsen de velg dan in een zogeheten richtmachine. Dit is een machine die kracht uitoefent rondom de velg. Daardoor wordt de velg weer in de oude vorm gebracht. Wanneer u schade aan uw velgen heeft, is het aan te raden om dit soort schade snel te laten repareren. Zo brengt u uzelf en anderen niet in onnodige onveilige situaties en verbetert u het rijcomfort.

Waarom velgen herstellen?

Kromme velgen kunnen verschillende nadelen hebben voor uw auto en uzelf.

Beschadigde velgen zorgen voor een hogere slijtage van onderdelen van de auto.
Door kromme velgen kunnen uw autobanden verkeerd afslijten.
Uw auto kan uit balans raken. Velgen herstellen zorgt voor een betere wegligging en meer veiligheid op de weg.

Nette velgen verhogen de waarde van uw auto

Nieuwe glimmende velgen zijn niet alleen mooi om te zien, ze vermeerderen ook de waarde van uw auto. Wanneer u uw auto wilt verkopen, is velgen herstellen zeker de moeite waard. Maak dus daarom tijdig een afspraak om uw velgen te herstellen. Wij kunnen u een totaalpakket aanbieden, waardoor uw autoschade verandert in een one-stop-shop met hoge kwaliteit en extra gemak bij velgen herstellen!

Velgen schade herstellen

Voor velgen herstellen bekijken wij vooraf eerst wat de schade is en maken we op basis daarvan een prijsopgave. Deuken worden uitgedeukt en krassen worden geschuurd en waar nodig door ons gepolijst. Ook kunnen we uw kromme velgen richten. Zo verzekeren wij u ervan dat uw velg weer zo goed als nieuw eruit komt te zien.

Wanneer blijkt dat een nieuwe velg goedkoper is dan het herstellen van de velg, laten we dat natuurlijk aan u weten. Dit is regelmatig het geval bij nieuwe velgen, omdat deze makkelijker te vervangen zijn.

B2B velgherstel door heel Nederland

Wij zijn ook inzetbaar voor B2B velgherstel door heel Nederland. Wij halen dan uw velgen op en brengen deze binnen 5 dagen weer terug. Velgen herstellen ging nog nooit zo gemakkelijk! Snel, simpel en zonder zorgen uw velg reparatie gemeld.

Kosten velgen herstellen

De kosten voor velgen herstellen, verschilt per reparatie. Stoeprandschade is meestal een goedkopere reparatie. Wanneer de volledige velg behandeld moet worden, moeten de velgen volledig hersteld worden. Wilt u meer informatie over de kosten? Neem dan contact met ons op of meld uw schade.

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

certificaat ASN Autoschade Vermaire Haarlem
Chat openen
Hey, welkom bij ASN Autoschade Vermaire! 👋 Dit is onze handige chatbot die je graag helpt met al je vragen.