Autoruit reparatie

Home » Cosmetisch autoschadeherstel » Autoruit reparatie

Autoruitschade verhelpen?

Iedere automobilist krijgt wel eens te maken met autoruitschade. Dit kan komen door een opspattend steentje, vallende tak, inbraak of puin op het wegdek bij werkzaamheden. Schade aan een autoruit is vaak snel gebeurd en erg vervelend. U kunt te maken krijgen met verschillende typen autoruitschade, zoals een barst, sterretje of scheur. Als u denkt dat alleen de voorruit van uw auto kans maakt op schade heeft u het mis, ook de zij- en achterruiten van auto’s zijn regelmatig het slachtoffer van autoruitschade. Autoruitschade dient zo snel mogelijk te worden gerepareerd. Klik om direct autoruitschade te melden of lees hieronder meer over autoruit reparatie.

Hoe ontstaat autoruitschade?

Autoruitschade kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan steenslag, puin op het wegdek, een ongeluk, inbraak of vandalisme. Schade aan uw autoruit kan ook ontstaan door een sterretje dat uitgroeit tot een barst. Een autoruit met een sterretje heeft 70% meer kans om te barsten dan een onbeschadigde autoruit. De uiteinden van een sterretje, die met het blote oog vaak niet te zien zijn, scheuren steeds verder door. De plotselinge temperatuurverschillen, bijvoorbeeld als u ‘s zomers uw airco gebruikt, of in de winter uw kachel, kunnen ervoor zorgen dat het sterretje in uw voorruit al snel een barst wordt.

Heeft u een sterretje in uw ruit? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren. Daarmee voorkomt u namelijk dat de schade verergert en dat uw hele voorruit vervangen moet worden.

Waarom autoruit tijdig repareren?

Heeft u schade aan uw autoruit, dan is het verstandig deze tijdig te laten reparen. Daar zijn verschillende redenen voor te noemen:

  • Een sterretje kan elk moment verder barsten waardoor uw autoruit in zijn geheel vervangen moet worden
  • Vooruit schade kan ervoor zorgen dat uw auto niet wordt goedgekeurd bij de APK
  • U bespaart geld: uw autoruit repareren is meestal gratis wanneer u all-risk of WA beperkt casco verzekerd bent
  • U bespaart tijd: u kunt elke werkdag zonder afspraak langskomen bij Autoschade Service Vermaire Haarlem om de autoruit schade te laten beoordelen. Wij kunnen uw schade meestal direct repareren

Schade aan uw autoruit?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen
autoruit reparatie

Hoe werkt autoruit reparatie?

Autoruitschade met een maximale grootte van een twee euro muntstuk, kan in de meeste gevallen worden gerepareerd. Onze ruithersteller voert dan een autoruit reparatie uit met een speciale hars. Hij verwijdert eerst de scherpe en losse glassplinters, waarna de speciale hars onder hoge druk in het sterretje wordt geïnjecteerd. Het sterretje wordt volledig opgevuld en moet dan opdrogen. De speciale hars zorgt ervoor dat de breuk niet verder kan scheuren. Deze manier van autoruit reparatie neemt weinig tijd in beslag en u kunt meestal direct bij ons terecht.

Te lang doorrijden met schade aan uw autoruit kan ervoor zorgen dat uw gehele ruit moet worden vervangen. Dat is erg zonde. Laat uw autoruitschade dan ook zo snel mogelijk repareren door ASN Vermaire Haarlem. Het grote voordeel van onze manier van autoruit reparatie is dat de verzekeraar, afhankelijk van uw polis, in vrijwel alle gevallen de schade aan uw autoruit zal vergoeden.

sterretje in autoruit

Wanneer wordt een autoruit vervangen?

Bij autoruitschade groter dan een twee euro muntstuk moet uw gehele ruit vervangen worden. Herstel is dan niet meer mogelijk. Zorg dan ook dat u uw autoruit zo snel mogelijk laat vervangen. Als u rijdt met grote ruitschade is uw zicht namelijk beperkt en kan de veiligheid tijdens het autorijden niet worden gegarandeerd. Bovendien bestaat de kans dat uw auto niet door de APK komt als de scheur zich in het gezichtsveld bevindt.

Laat uw autoruit dan ook tijdig vervangen door ASN Autoschade Vermaire Haarlem om ongelukken te voorkomen. Meldt uw schade direct online en wij nemen contact met u op voor een afspraak.

Verschil voor-, zij- en achterruit

Er zit een verschil tussen de voor-, zij- en achterruit van uw auto. Bijzonder aan de voorruit is dat hier alleen een sterretje of barst kan ontstaan, en dat deze niet kan verbrijzelen. Dit komt omdat voorruiten van gelaagd glas zijn gemaakt. Gelaagd glas bestaat uit twee lagen glas met daartussen een laag PVB-folie. Deze folie zorgt ervoor dat de voorruit niet in zijn geheel kan verbrijzelen en dat er bij een opspattend steentje slechts een sterretje ontstaat.

De zij- en achterruiten van uw auto zijn echter op een andere manier gemaakt. De zij- en achterruiten van uw auto bestaan namelijk maar uit één laag glas. Dit glas is snel verhit en ook snel afgekoeld. Hierdoor ontstaat zogenoemd gehard glas of veiligheidsglas. Zoals u misschien al vermoed is dit glas dus sterk én veilig. Hoewel de zij- en achterruit veel kunnen hebben zullen deze bij een harde impact in duizenden stukken barsten. Anders dus dan bij uw voorruit, waarbij alleen een sterretje of barst ontstaat. De kleine stukjes glas zorgen echter veel minder snel voor schade dan grote scherven en zijn daarom veiliger voor inzittenden.

Een probleem met het geharde glas van uw zij- en achterruit is dat deze direct zal breken wanneer deze kapot is. U zult er dan voor moeten zorgen dat de autoruit direct vervangen wordt. Doorrijden met een ontbrekende autoruit heeft veel nadelen:

  • Als het regent kan uw elektronica en interieur beschadigen
  • In de winter kan de auto erg koud worden
  • De inzittenden zullen slecht comfort ervaren
  • Dieven kunnen eenvoudig de auto binnenkomen

Autoruit reparatie rijhulpsystemen

Het repareren of vervangen van een autoruit wordt steeds complexer. Moderne auto’s beschikken tegenwoordig vaak over ADAS: Advanced Driver Assistance System. Ook wel rijhulpsystemen. Deze systemen beschikken over sensoren en camera’s verwerkt in de voor- en achterruit voor verkeersbordherkenninging, rijstrookassistentie of autonoom remmen. Daarnaast zijn in auto’s ook steeds vaker verwarmingssystemen in de ruit aangebracht. Ook zie je steeds vaker doorlopend voorruiten, zoals een panoramadak of een glazen schuifdak. Als deze ruiten gerepareerd of vervangen moeten worden is herkalibratie van de ADAS-camera noodzakelijk. Kalibratie is precisiewerk: een kleine afwijking kan grote gevolgen hebben voor de werking van rijhulpsystemen en dus voor uw veiligheid.

Zijn uw autoruiten voorzien van rijhulpsystemen en heeft u schade? Kies er dan voor om uw autoruit reparatie te laten uitvoeren door ASN Autoschade Vermaire Haarlem. Wij beschikken namelijk over de juiste hulpmiddelen om uw autoruit met rijhulpsysteem te repareren.

autoruit reparatie bij rijhulpsystemen

Autoruitschade laten repareren bij ASN Vermaire

Heeft u autoruitschade kleiner dan een twee euro muntstuk? Laat deze dan repareren door ASN Autoschade Vermaire Haarlem voor het beste resultaat. Meldt hieronder uw schade aan uw autoruit. Voor andere vragen kunt u een mail sturen naar vermairehaarlem@asnmail.nl of u kunt bellen naar +31 (0)23 53 275 91.