Auto uitlijnen

Home » Complexe autoschadeherstel » Auto uitlijnen

Rijdt u niet helemaal recht?

Trekt uw auto tijdens het rijden steeds naar rechts of naar links? Slijten uw banden sneller of alleen op bepaalde plekken? Het kan dan zijn dat uw wielen niet in de juiste positie staan ten opzichte van uw auto. Laat in dat geval onze monteur uw auto uitlijnen en daarmee het probleem verhelpen.

Het is dus goed om uw auto uit te lijnen wanneer:

  • De auto naar links of rechts trekt tijdens het rijden.
  • De banden van uw auto scheef afslijten.
  • Uw auto ietwat onstabiel op de weg ligt.
  • Het stuur van uw auto trilt of niet meer goed terugdraait.

 

In al deze scenario’s moet u uw auto laten uitlijnen, want het onderstel van uw auto is niet meer goed afgesteld. Het onderstel bestaat uit een aantal bewegende onderdelen en deze onderdelen moeten goed op elkaar afgesteld staan om de auto goed te laten rijden en slijtage te beperken. Uw auto uitlijnen is belangrijk om de veiligheid te waarborgen en comfortabel te kunnen rijden. Ook bespaart u met een goed uitgelijnde auto brandstofkosten en gaan de banden langer mee. 

Wat is uitlijnen auto?

Het uitlijnen van uw auto houdt in dat onze monteur de stand van uw wielen controleert. Het betreft de ophanging waaraan de wielen bevestigd zijn. Onze monteur meet uw auto op met moderne 3D-uitlijnapparatuur en stelt vervolgens ophanging van uw auto af volgens de fabrieksspecificaties. ASN Vermaire Haarlem bewaart de uitlijn historie van uw auto in het schadedossier als bewijs van een correcte reparatie.

Een auto uitlijnen is een vak apart en vraagt om maatwerk. Het uitlijnen van uw auto is een waardevolle investering in uw eigen veiligheid en het rendement van de banden van uw auto. Onze specialisten realiseren altijd werk van de hoogste kwaliteit. Met onze hulp, kunt u weer veilig de weg op. 

Auto uitlijnen

Vamag New Dimension 3D-uitlijnmachine

De auto uitlijnen gebeurt met state of the art apparatuur: de Vamag New Dimension 3D-uitlijnmachine. Hierbij meten drie tot vijf camera’s speciale markeringen op de wielen op. Elke hoekverdraaiing wordt hiermee nauwkeurig geregistreerd en stuurt dit via een gesloten netwerk door naar de computer, waar onze monteur in een 3D-presentatie de resultaten kan bekijken.

De gemeten waarden worden vergeleken met de gegevens in onze database waar voor ieder voertuig het merk- of onderstel specifieke afstellingen of methodes in staan. Vervolgens lijnt de monteur de auto op zo’n manier uit dat deze weer overeenkomt met de fabrieksspecificaties. Dit gebeurt tot op de millimeter nauwkeurig, zodat we zeker weten dat uw auto veiliger en prettiger rijdt.

Met dit revolutionaire 3D-uitlijnsysteem kan ASN Vermaire Haarlem sneller een diagnose stellen en uw auto nog sneller uitlijnen en herstellen.

Voordelen auto uitlijnen

  • Lager brandstofverbruik.
  • Optimale wegligging door lage rolweerstand.
  • Autobanden die minder snel slijten en langer meegaan.
  • Uw auto stuurt weer gemakkelijk. 

Verschil tussen uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren zijn twee methodes die op elkaar lijken, maar toch anders zijn. Bij uitlijnen wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie bijgesteld. Bij het balanceren van de banden wordt ervoor gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.

Uitlijnen auto kosten

Het uitlijnen houdt in dat de wielen weer in de juiste positie worden afgesteld. Hierdoor krijgt u weer een optimale wegligging. Een auto uitlijnen is een zeer specialistische taak en ASN Vermaire Haarlem is specialist hierin. Door onze jarenlange ervaring en de juiste apparatuur kunnen wij uw auto perfect uitlijnen.

Twijfelt u of uw auto uitgelijnd moet worden? Kom dan gerust langs voor een uitlijncontrole. De kosten voor uitlijnen (meten van beide assen, inclusief afstellen van 1 as en arbeidskosten) bedragen rond de €75,-. Bij deze prijs zit de BTW inbegrepen. U kunt er ook voor kiezen om alleen de voorwielen uit te laten lijnen. De kosten hiervoor zijn dan iets lager. 

Onze specialisten worden regelmatig getraind en zijn altijd in het bezit van de nieuwste technieken. Uw auto uitlijnen duurt ongeveer een uur, dus u bent zo weer onderweg! Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 

  •