Auto uitlijnen

Home » Complexe autoschadeherstel » Auto uitlijnen

Rijdt u niet helemaal recht?

Om uw banden op topniveau te houden en om veilig te kunnen rijden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met een uitlijning heffen onze experts afwijkingen in de wielstanden op. Deze kunnen ontstaan als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt, of wanneer u een aanrijding heeft gehad. 

Wat is uitlijnen auto?

Het uitlijnen van uw auto houdt in dat onze monteurs de stand van uw wielen controleren. Het onderstel van een auto is een geheel van onderdelen die de wielen in een bepaalde stand houden voor de optimale rijeigenschappen. In de ideale situatie is de wielstand zo afgesteld dat de wielen exact recht op het wegdek staan. Als deze afwijkt van de fabrieksspecificaties, dan zal deze door een specialist opnieuw moeten worden afgesteld. 

Heeft u een stoeprand geraakt of heeft u een aanrijding gehad dan moet uw auto opnieuw worden uitgelijnd. Onze monteurs meten dan met moderne 3D-uitlijningapparatuur uw auto op en stellen vervolgens de ophanging van uw auto af volgens de fabrieksspecificaties. 

ASN Vermaire Haarlem bewaart de uitlijn historie van uw auto in het schadedossier als bewijs van een correcte reparatie.

Een auto uitlijnen is een vak apart en vraagt om maatwerk. Het uitlijnen van uw auto is een waardevolle investering in uw eigen veiligheid en het rendement van de banden van uw auto. Onze specialisten realiseren altijd werk van de hoogste kwaliteit. Met onze hulp, kunt u weer veilig de weg op. 

 Wat is uitlijnen auto?

Het uitlijnen van uw auto houdt in dat onze monteur de stand van uw wielen controleert. Het betreft de ophanging waaraan de wielen bevestigd zijn. Onze monteur meet uw auto op met moderne 3D-uitlijnapparatuur en stelt vervolgens ophanging van uw auto af volgens de fabrieksspecificaties. ASN Vermaire Haarlem bewaart de uitlijn historie van uw auto in het schadedossier als bewijs van een correcte reparatie.

Een auto uitlijnen is een vak apart en vraagt om maatwerk. Het uitlijnen van uw auto is een waardevolle investering in uw eigen veiligheid en het rendement van de banden van uw auto. Onze specialisten realiseren altijd werk van de hoogste kwaliteit. Met onze hulp, kunt u weer veilig de weg op. 

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Vamag New Dimension 3D-uitlijnmachine

De auto uitlijnen gebeurt met state of the art apparatuur: de Vamag New Dimension 3D-uitlijnmachine. Hierbij meten drie tot vijf camera’s speciale markeringen op de wielen op. Elke hoekverdraaiing wordt hiermee nauwkeurig geregistreerd en stuurt dit via een gesloten netwerk door naar de computer, waar onze monteur in een 3D-presentatie de resultaten kan bekijken.

De gemeten waarden worden vergeleken met de gegevens in onze database waar voor ieder voertuig het merk- of onderstel specifieke afstellingen of methodes in staan. Vervolgens lijnt de monteur de auto op zo’n manier uit dat deze weer overeenkomt met de fabrieksspecificaties. Dit gebeurt tot op de millimeter nauwkeurig, zodat we zeker weten dat uw auto veiliger en prettiger rijdt.

Met dit revolutionaire 3D-uitlijnsysteem kan ASN Vermaire Haarlem sneller een diagnose stellen en uw auto nog sneller uitlijnen en herstellen.

Wanneer auto laten uitlijnen? 

Trekt uw auto tijdens het rijden steeds naar rechts of naar links? Slijten uw banden sneller of alleen op bepaalde plekken? Dan kan dan zijn dat uw wielen niet in de juiste positie staan ten opzichte van uw auto. Laat in dat geval onze monteurs uw auto uitlijnen en daarmee het probleem verhelpen.

Het is goed om uw auto uit te lijnen wanneer:

 • De auto naar links of rechts trekt tijdens het rijden.
 • De banden van uw auto scheef afslijten.
 • Uw auto ietwat onstabiel op de weg ligt.
 • Het stuur van uw auto trilt of niet meer goed terugdraait.
 • Uw stuurwiel te licht of te zwaar beweegt tijdens het sturen. 
 • Als een wiel een stoeprand heeft geraakt of hard in een put is terechtgekomen. 
 • Als er reparaties of vervangingen zijn gedaan aan de wielophanging of onderstel van de auto. 
 • Wanneer u een aanrijding heeft gehad.

In al deze scenario’s moet u uw auto laten uitlijnen, want het onderstel van uw auto is niet meer goed afgesteld. Het onderstel bestaat uit een aantal bewegende onderdelen die goed op elkaar afgesteld moeten staan om de auto goed te laten rijden en om slijtage te beperken. Het laten uitlijnen van uw auto is belangrijk om de veiligheid te waarborgen en om comfortabel te kunnen rijden. Ook bespaart u met een goed uitgelijnde auto brandstofkosten en gaan de banden langer mee.

Hoe vaak moet u uw auto laten uitlijnen?

Wij raden aan om tenminste één keer per jaar de uitlijning van uw auto te laten controleren. Dit betekent niet direct dat een uitlijning nodig is, maar u voorkomt mogelijk onnodig hoge kosten. Indien uw auto moet worden uitgelijnd zorgen onze uitlijnspecialisten ervoor dat dit met grote zorg gebeurt, waardoor u weer veilig de weg op kunt. 

Verschil tussen uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren zijn twee methodes die op elkaar lijken, maar toch anders zijn. Bij uitlijnen wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie bijgesteld. Bij het balanceren van de banden wordt ervoor gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.

Voordelen auto uitlijnen

 • Lager brandstofverbruik.
 • Optimale wegligging door lage rolweerstand.
 • Autobanden die minder snel slijten en langer meegaan.
 • Uw auto stuurt weer gemakkelijk. 

 

Verleng het leven van uw banden

De wielen van uw auto zijn onder een bepaalde hoek onder de auto geplaatst om ervoor te zorgen dat de auto een optimale wegligging heeft en onderdelen niet onnodig slijten. Als er een afwijking ontstaat in de wielstand van uw auto zorgt dit ervoor dat de autobanden onregelmatig slijten, waardoor ze minder lang mee gaan. Door uw auto regelmatig te laten uitlijnen, of te laten controleren of uitlijning nodig is, kunt u honderden euro’s aan onnodige kosten besparen. 

Uitlijnen auto kosten

Het uitlijnen houdt in dat de wielen weer in de juiste positie worden afgesteld. Hierdoor krijgt u weer een optimale wegligging. Een auto uitlijnen is een zeer specialistische taak en de monteurs van ASN Vermaire Haarlem zijn experts op dit gebied. Door onze jarenlange ervaring en de juiste apparatuur kunnen wij uw auto perfect uitlijnen.

Twijfelt u of uw auto uitgelijnd moet worden? Kom dan gerust langs voor een uitlijncontrole. De kosten voor uitlijnen (meten van beide assen, inclusief afstellen van 1 as en arbeidskosten) bedragen rond de €75,-. Bij deze prijs zit de BTW inbegrepen. U kunt er ook voor kiezen om alleen de voorwielen uit te laten lijnen. De kosten hiervoor zijn dan iets lager. 

Onze specialisten worden regelmatig getraind en zijn altijd in het bezit van de nieuwste technieken. Uw auto uitlijnen duurt ongeveer een uur, dus u bent zo weer onderweg! Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 

Uw auto laten uitlijnen bij ASN Vermaire Haarlem

Heeft u het gevoel dat uw auto naar links of naar rechts trekt tijdens het rijden of wat uw auto onstabiel op de weg ligt? Of zijn er andere tekenen waaraan u merkt dat uw auto moet worden uitgelijnd? Kom dan langs bij de specialisten van ASN Vermaire Haarlem! Onze monteurs realiseren werk van de hoogste kwaliteit en beschikken over de nieuwste technieken en kennis. Wij zijn dé expert in uitlijnen in de regio Haarlem en omstreken. Maak nu een afspraak!