Kalibreren auto

Technische autoschade: kalibreren auto

Technische schade aan uw auto betekent dat er delen vervangen of hersteld moeten worden, die te maken hebben met het onderstel of elektronische gedeelte van uw auto. Hier horen rijhulpsystemen bij, zoals ADAS. Deze systemen zorgen ervoor dat het voertuig automatisch remt wanneer u bijvoorbeeld even niet oplet. Deze systemen dienen na schadeherstel weer te worden getest en gekalibreerd. Onze monteurs zijn getraind om uw rijhulpsystemen opnieuw te kalibreren.

Wat is kalibreren auto?

Steeds meer auto’s zijn voorzien van camera’s, sensoren en andere rijhulpsystemen om het de bestuurder zo gemakkelijk mogelijk te maken op de weg. Soms kan het zijn dat deze systemen niet meer naar behoren werken. Heeft u technische schade aan uw auto? Middels auto kalibreren kunnen we uw sensoren weer opnieuw afstellen. Na het kalibreren van uw auto kunt u weer veilig de weg op.

technische schade

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Kalibreren van een auto: hoe werkt het?

Voor kalibreren is vakmanschap nodig. Die vindt u bij ASN Autoschade Vermaire. Onze monteurs kunnen met behulp van de nieuwste apparatuur uw auto kalibreren. 

We kijken eerst of de auto recht vooruit rijdt, dit doen we met een 3D-uitlijnapparaat. Indien nodig passen we de stand van de wielen aan. Daarna gebruiken we het kalibratie bord. Deze komt voor of achter uw auto te staan. Door middel van focuspunten, stellen we de sensoren en dergelijke weer goed af. 

Wat kost een auto kalibreren?

Kalibreren doen we bij ASN Vermaire indien dit nodig is na een autoreparatie. Heeft u geen autoschade, maar wilt u wel uw rijhulpsystemen laten nakijken? Neem dan contact met ons op.

ADAS-systeem

ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Hiermee worden de rijhulpsystemen bedoeld die een autobestuurder helpen veilig te rijden. Denk bijvoorbeeld aan parkeersensoren, achteruitrijcamera’s en andere sensoren voor de dode hoek. Ook systemen als verkeersbordherkenning en rijstrookassistentie vallen onder het ADAS-systeem. Het systeem werkt door middel van een camera achter de vooruit. Deze camera kan ook geplaatst zijn in de voorbumper van de auto.

Wanneer een voorruit of voorbumper vervangen wordt, is het opnieuw kalibreren van ADAS-systemen noodzakelijk. Een ADAS-systeem moet namelijk correct afgesteld worden, zodat het systeem goed kan werken. Wij bij ASN Vermaire beschikken over de juiste kalibratie apparatuur, waarmee we de ADAS-systemen goed kunnen afstellen volgens de fabrieksvoorschriften. Wilt u uw bedrijfswagen kalibreren? Ook dan kunt u bij ons terecht. 

Technische schade oplossen met ASN Vermaire

Kalibreren van uw auto? Dat kunnen we voor u bewerkstelligen. Onze monteurs hebben jarenlange ervaring met dit soort technische schade. Neem contact met ons op of meld uw schade. Wij informeren u graag over de opties en de tarieven. 

Meer vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen!

certificaat ASN Autoschade Vermaire Haarlem
Chat openen
Hey, welkom bij ASN Autoschade Vermaire! 👋 Dit is onze handige chatbot die je graag helpt met al je vragen.