Hagelschade

Hagelschade herstellen

Hagelschade komt in ons land af en toe voor. Hagel kan veel schade met zich meebrengen. Het is daarom heel vervelend wanneer uw auto hiermee te maken krijgt. Dit kan gebeuren wanneer u net onderweg bent of de auto hebt geparkeerd. Aangezien de kosten van het repareren van hagelschade kunnen oplopen, kunt u dit maar beter zo snel mogelijk repareren. Door vakkundig herstel, zorgt u ervoor dat de waarde van uw auto behouden blijft.

Wat vergoedt mijn verzekering?

Heeft u alleen een WA autoverzekering? Dan wordt hagelschade aan uw auto helaas niet vergoed. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. Met een WA beperkt casco of All risk autoverzekering  wordt de schade aan uw auto wél vergoed. Veel verzekeraars hanteren bij hagelschade aan uw auto wel een eigen risico, dus het is goed om dit uit te zoeken.

Het is daarom goed om bij hagelschade aan uw auto direct contact op te nemen met uw verzekeraar. De verzekeraar kan u vertellen wat u precies moet doen en waar u recht op heeft. Het is altijd belangrijk dat u het schadeformulier invult en u duidelijke foto’s van de schade maakt. Zo kan de verzekeraar zien hoe groot de hagelstenen waren. Uw verzekeraar zal kijken of de hagelschade aan uw auto verzekerd is en hoe de schade hersteld kan worden. 

Hagelschade, wat moet ik doen?

Maak bij hagelschade altijd foto’s van uw auto. Fotografeer indien mogelijk ook de neergevallen hagelstenen, zodat de verzekeraar kan zien hoe groot de hagelstenen waren. Neem daarnaast zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar. De medewerkers kunnen u vertellen of u de auto mag laten repareren en wat u moet regelen.

Let op:  hagelschade claimen gaat wel ten kosten van uw schadevrije jaren. U betaalt hierdoor een hogere premie na uw schadeclaim. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan voor u berekenen wat voordeliger is: claimen of zelf betalen.

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Auto hagelschade in het buitenland?

Gaat u met uw auto op vakantie en krijgt u te maken met hagelschade? Dan biedt de WA beperkt cascoverzekering meestal gewoon dezelfde dekking als in Nederland. Op uw groene kaart ziet u in welke landen uw autoverzekering geldig is. Neemt u bij hagelschade in het buitenland ook direct contact op met uw verzekeraar. 

Omdat de verzekeraar moeilijk kan controleren of het ook echt heeft gehageld tijdens uw vakantie in het buitenland, is het verstandig de camping- of hotelhouder te vragen een verklaring op te stellen. Dit omdat uw verzekeraar moeilijk kan controleren of het daadwerkelijk gehageld heeft tijdens uw vakantie in het buitenland. Maak daarnaast ook hier zelf foto’s van de schade en hagelstenen. Dit helpt uw verzekeraar om de schade te beoordelen.

Schade efficiënt herstellen met ASN Autoschade Vermaire Haarlem

Wij kunnen hagelschade aan uw auto snel, vakkundig en efficiënt verhelpen. Voorheen moest de auto overgespoten worden, maar dat is nu verleden tijd. Door middel van de methode uitdeuken zonder spuiten, kunnen we hageldeuken voor u verwijderen, zonder de auto laklaag te beschadigen. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het herstellen van dit soort schade. Dit doen we al sinds 1997. Heeft u hagelschade? Meld dan nu uw schade!