Auto richten

Home » Complexe autoschadeherstel » Auto richten

Chassis verbogen?

Is het chassis van uw auto verbogen of vervormd? Dan is het noodzakelijk om dit weer recht te trekken, wilt u veilig met de auto kunnen rijden. Deze methode heet auto richten. Voor het herstellen van zulke autoschade gebruikt ASN Vermaire de state-of-the-art Celette richtbank waarmee onze monteurs elke auto tot in de kleinste details naar de juiste fabriekswaarden kunnen richten.

De Celette Griffon 2.8T Double Entry met Sevenne Pulling is een richtsysteem dat wereldwijd bekend staat als zeer efficiënt én betrouwbaar. Het systeem wordt erkend door de grote automerken voor het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige reparaties, zoals auto richten.

ASN Vermaire gebruikt voor de richtbank speciale mallen die eveneens zijn goedgekeurd door de autofabrikant. Deze mallen geven de juiste afmetingen van een auto weer aan de hand van de fabrieksspecificaties. Hiermee wordt het chassis van de auto op diverse punten gemeten en vergeleken met de mallen. Daar waar het chassis afwijkt van de mal, wordt de boel gericht.

auto richten

Wilt u uw auto laten richten?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Weer veilig de weg op met auto richten!

Onze monteur herstelt de verbuiging van het chassis door deze met behulp van de richtbank recht te trekken tijdens het auto richten. Is de autoschade dusdanig dat het chassis op dat punt té vervormd is om terug te buigen, dan wordt het vervormde stuk chassis weggesneden. Onze monteur vervangt dit dan door een nieuw en recht stuk plaatwerk aan het chassis te lassen.

Zo ontstaat alsnog een stevig en veilig chassis dat voldoet aan de afmetingen van de mallen en daarmee ook voldoet aan de fabrieksspecificaties van de autofabrikant. Wanneer de auto ook nog uitgelijnd wordt met het 3D-uitlijnsysteem van ASN Vermaire, kunt u zeker zijn dat de auto correct is hersteld en het veilig is om in te rijden.

Wilt u uw auto laten richten? Neem dan contact met ons op.