Plaatwerken

Home » Complexe autoschadeherstel » Plaatwerken

Plaatwerk auto

Het plaatwerk van uw auto, ook wel de carrosserie genoemd, is de bovenbouw van de auto. Het is de constructie van de auto zonder de onderdelen, zoals de wielen, motor en het interieur. Het plaatwerk kan heel snel schade oplopen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een object tegen de auto omvalt of bij een ongeluk. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan voor uw plaatwerk grote schade aanrichten. Gelukkig kan schade aan het plaatwerk van uw auto in veel gevallen weer eenvoudig gerepareerd worden. Bij schade aan uw plaatwerk bent u bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem aan het juiste adres. WIj helpen u graag met de deze schade.

Onderdelen plaatwerk van de auto

Onder het plaatwerk vallen onder andere de volgende onderdelen:

  • Het spatbord.
  • De deuren.
  • Het voorfront.
  • De motorkap.
  • Dorpel (beschermt en verbergt de dragende onderdelen van de auto).
  • De chassisbalk.
  • De paravan.
  • Het schutbord.
  • De schermrand.

De carrosserie

Het herstellen van de carrosserie moet door ervaren plaatwerkers worden gedaan, die het staal, kunststof of aluminium weer helemaal glad kunnen krijgen. Indien een deel vervangen moet worden, kan deze op diverse manieren opnieuw worden bevestigd aan de carrosserie. Zo bestaan er drie technieken: lassen, klinken of verlijmen. De juiste methode is afhankelijk van wat de fabrikant voorschrijft. Heeft u schade aan het plaatwerk van uw auto? Neem dan contact met ons op. 

Hoe gaat reparatie in z’n werk?

Wanneer er schade is aan het plaatwerk van uw auto dan kijken wij eerst of de belangrijke delen van de auto geen schade hebben opgelopen. Deze delen worden als dit nodig is gecorrigeerd met een richtbank. Hierna worden de plaatdelen van de auto uitgedeukt en de nieuwe delen op de auto gemonteerd. Wij garanderen u altijd de hoogste kwaliteit! Zo gaan onze monteurs te allen tijde professioneel en secuur te werk. 

Plaatwerk auto vervangen

Beschadigde delen aan het plaatwerk van uw auto worden in veel gevallen uitgedeukt of volledig vervangen. Dit doen we met originele onderdelen. We werken altijd met materialen die jaren meegaan, zodat u lang van uw auto kunt genieten. 

De kosten

De kosten voor de reparatie van het plaatwerk van uw auto is geheel afhankelijk van het merk en de type auto waarin u rijdt. Heeft u plaatwerkschade en wilt u een inschatting van de kosten? Neemt u dan gerust contact met ons op. 

Autoschadeherstel bij ASN Vermaire

Heeft u schade aan het plaatwerk van uw auto? Wij kunnen deze schade voor u repareren of vervangen. Onze ervaren monteurs garanderen kwaliteit, professionaliteit en veiligheid. U kunt uw plaatwerkschade bij ons melden, waarna we samen het schadeformulier invullen. Wij voeren de reparatie uit en leveren uw auto weer in de juiste staat op.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. Naast reparatie van de plaatwerkschade kunt u bij ons terecht voor onder andere het uitlijnen van uw auto, schade aan uw Tesla en quick repair

Plaatwerk auto