Sterretje in uw voorruit repareren?

Home » Sterretje in uw voorruit repareren?
Delen
Delen
Delen
Delen
Email

Autoruitschade zit in een klein hoekje. Gelukkig is het tegenwoordig ook een van de makkelijkste schades om te repareren. Maar hoe groot is de noodzaak, wat kost ruitreparatie eigenlijk en kan een sterretje reden zijn voor APK-afkeur? Alle antwoorden op deze vragen lees je hieronder!

Hoe ontstaat een sterretje in de voorruit? 

Autoruitschade is een van de meest voorkomende autoschades. Een sterretje in de voorruit ontstaat dan ook snel, denk aan een opspattend steentje, vallende tak of puin op het wegdek. Gelukkig is de voorruit gemaakt van twee lagen glas die met elkaar verbonden zijn door een laagje PVB-folie. Deze constructie zorgt ervoor dat de voorruit niet in duizenden stukjes uiteenvalt bij autoruitschade. Wel kan een sterretje uitgroeien tot een barst. Een autoruit met een sterretje heeft zelfs 70% meer kans om te barsten dan een onbeschadigde autoruit. Dat gebeurd vaak bij plotselinge temperatuurverschillen. Laat een sterretje dan ook snel repareren om te voorkomen dat de schade verergert.

Sterretje in uw voorruit? Meld uw schade hier

Kan een sterretje ook in de andere autoruiten ontstaan?

Een ster kan alleen in gelaagd glas voorkomen. De zijruiten van nagenoeg alle auto’s zijn gemaakt van verhard glas, ook wel veiligheidsglas genoemd. Ontstaat er schade aan dit veiligheidsglas, dan barst de ruit in duizend stukken. Auto’s die te water raken kunnen dan ook met een speciale veiligheidshamer kapot worden getikt zonder dat de inzittenden gewond kunnen raken door rondvliegend glas. 

Het belang van tijdig repareren sterretje in de voorruit 

Als u een sterretje in de voorruit heeft is het verstandig om deze tijdig te laten repareren. Dat heeft verschillende redenen:

  • Een sterretje kan elk moment verder barsten waardoor uw autoruit in zijn geheel vervangen moet worden. 
  • Als het sterretje zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt en een diameter van meer dan 22 millimeter heeft kan de auto worden afgekeurd bij de APK-keuring.
  • U bespaart geld: de ruit van uw auto repareren is meestal gratis als u all-risk of WA beperkt casco verzekerd bent.
  • U bespaart tijd: u kunt gemakkelijk bij ons langskomen om de ruitschade te laten beoordelen. Meestal kunnen wij uw sterretje direct repareren. 

Hoe wordt een sterretje gerepareerd?

Een sterretje met een maximale grootte van een twee euro muntstuk, kan in de meeste gevallen worden gerepareerd. Deze reparatie gebeurt met een speciale hars. Onze ruithersteller verwijderd dan eerst de scherpe en losse glassplinters, waarna de speciale hars onder hoge druk in het sterretje wordt geïnjecteerd. Het sterretje wordt volledig opgevuld en moet daarna drogen onder invloed van Uv-licht. Met een speciale polish wordt het inslagpunt vervolgens glad afgewerkt. 

Wat kost het repareren van een sterretje?

Bij de meeste verzekerings- en leasemaatschappijen ben je verzekerd tegen ruitschade. Dan is de reparatie gratis. Is de schade groter dan een twee euro muntstuk, dan hebben we het niet meer over reparatie maar over voorruit vervanging. In dat geval betaalt u vaak alleen het eigen risico. 

Bij ASN Vermaire Haarlem werken we met de meeste verzekeraars en kunnen we vaak in overleg met uw verzekeraar de schade aan uw ruit afwikkelen. Bel met ons om de situatie en mogelijkheden te bespreken! 

Wanneer wordt een autoruit vervangen?

Als u te lang doorrijdt met een sterretje kan het sterretje uitgroeien tot een barst. Dan is herstel niet meer mogelijk en dient de voorruit in zijn geheel vervangen te worden. Met een grote ruitschade is het zicht tijdens het rijden beperkt en is de veiligheid niet optimaal. Rijdt dan ook nooit te lang door met een sterretje om erger te voorkomen.

Autoruitschade reparatie wordt steeds complexer

Een autoruit herstellen of vervangen wordt steeds complexer. Dit komt omdat veel moderne auto’s beschikken over moderne technieken, zoals rijhulpsystemen. Deze sensoren en camera’s zijn vaak verwerkt in de voorruit van de auto. Daarnaast zijn auto’s ook steeds vaker voorzien van gescheiden verwarmingssystemen in de ruit. Een trend die ook steeds vaker voorkomt zijn doorlopende voorruiten, zoals een panorama dak of een glazen schuifdak. 

Bij ASN Vermaire Haarlem zijn wij erkende schadehersteller bij ruitschade. Dankzij ons gekwalificeerde personeel en geavanceerde apparatuur zijn wij in staat om ook complexe ruitschade te herstellen, met de garantie dat hulp- en comfortsystemen daarna weer betrouwbaar en veilig werken. 

Laat uw sterretje repareren door de specialisten van ASN Vermaire Haarlem

Heeft u een sterretje in uw voorruit? Laat deze dan repareren door ASN Autoschade Vermaire Haarlem voor het beste resultaat. Is uw auto voorzien van rijhulpsystemen? Ook dan kunt u rekenen op het beste resultaat. Onze gecertificeerde monteurs kunnen uw voertuig direct opnieuw kalibreren zodat de rijhulpsystemen weer naar behoren werken. 

Wilt u ruitschade aan uw auto laten repareren of uw autoruit laten vervangen? Meld uw schade dan direct

Laat u adviseren

Andere artikelen

De evolutie van autotechnologie auto bos
De evolutie van autotechnologie

De evolutie van autotechnologie ‘De fascinerende reis en de evolutie van autotechnologie: van de oorsprong tot

hagelschade
Stormschade auto

Stormschade auto Bent u getroffen door stormschade aan uw auto? Dit kan een vervelende en bovenal

uitdeuken zonder spuiten
Autodeur uitdeuken kosten

Autodeur uitdeuken kosten Bent u onlangs betrokken geweest bij een ongelukje waarbij uw autodeur beschadigd is