Schadeclaim indienen bij slecht wegdek

wegen haarlem schadeclaim wegbeheerderEen gat in de weg, losse steentjes of losgeraakt asfalt, een los putdeksel of een te hoge verkeersdrempel. Al deze zaken kunnen autoschade veroorzaken. En dan kan in een aantal gevallen een schadeclaim ingediend worden bij de wegbeheerder.

Belangrijk bij het aansprakelijk stellen van de wegbeheerder voor uw autoschade is de bewijslast. Foto’s van de locatie en de autoschade spelen hierin een belangrijke rol, evenals een politierapport of verklaringen van getuigen. Deze stuurt u met uw schadeclaim mee.

Bewezen moet worden dat de wegbeheerder nalatig is geweest, wat niet het geval is als er bijvoorbeeld al waarschuwingsborden staan of wanneer u te hard hebt gereden. Autobestuurders moeten in ieder geval duidelijk maken hoe de schade is ontstaan. En dan is het aan de wegbeheerder om aan te tonen dat ze niet nalatig zijn geweest.

Wie is de wegbeheerder?

Binnen de bebouwde kom is de gemeente de wegbeheerder. Op provinciale wegen is de provincie de wegbeheerder. En de rijkswegen (snelwegen) vallen onder de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat. Soms is een waterschap verantwoordelijk voor een weg. Op onderstaande kaart van Rijkswaterstaat kunt u per weg bekijken wie de wegbeheerder is.

Schadeclaim indienen?

De ANWB heeft een modelbrief opgesteld voor het indienen van schadeclaims bij gemeenten, provincies en waterschappen. Voor Rijkswaterstaat maakt u gebruik van hun digitale schadeclaimformulier.

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

certificaat ASN Autoschade Vermaire Haarlem
Chat openen
Hey, welkom bij ASN Autoschade Vermaire! 👋 Dit is onze handige chatbot die je graag helpt met al je vragen.