Dennis Petrus: ‘Hij had het lef om zich bij mij te melden en om werk te vragen’

Home » Dennis Petrus: ‘Hij had het lef om zich bij mij te melden en om werk te vragen’

Hij kom uit Iran, is 33 jaar jong en ontvluchtte noodgedwongen zijn land 4 jaar geleden. Reza Karimi zat echter niet bij de pakken neer en begon meteen de Nederlandse taal te leren om hier een leven te kunnen opbouwen. Vervolgens liep Reza bij de A. Hofmanweg 59 in Haarlem naar binnen. ‘Hij zei “Ik wil graag werken. Kan ik hier werken?” en het maakte hem eigenlijk niet eens uit wat voor werk hij ging doen’, vertelt Dennis Petrus, directeur Vermaire Haarlem.

‘Die wilskracht, en het lef dat Reza Karimi toonde, maakte best wel indruk op me. Hij wilde zelfs stage lopen, als hij maar kon werken. Zo’n aanbod en zo’n wil om te werken kun je eigenlijk gewoon niet weigeren. Iemand die zo graag wil werken en er zoveel moeite voor doet, daar wil je wat mee. Iemand met zo’n motivatie, die verdient op zijn minst een kans.’

Relevante werkervaring had Reza Kamiri echter niet, maar zijn bereidheid om te leren was enorm groot. Hij wilde erg graag aan de slag om een leven op kan bouwen. En dan heb je volgens hem werk nodig.

Petrus ging daarom in gesprek met de gemeente Haarlem. ‘Ik wilde weten wat dit betekent voor Vermaire als werkgever, want we wilden niet in een soort van administratief drijfzand belanden natuurlijk. De gemeente Haarlemmermeer had de zaken echter goed voorelkaar en het was dan ook snel geregeld.

Een goed jaar geleden ging Reza daarom eerst een stage lopen. ‘Het was voor zowel hem als ons even aftasten. En dat ging erg goed. Hij begon met twee dagen per week te werken, maar al snel liep hij hier ook in zijn vrije tijd rond, zo graag wilde hij werken’, vertelt Dennis Petrus. ‘Nu is hij inmiddels al ruim een jaar bij ons. Sinds november werkt hij bij Vermaire als schadehersteller. En hij is gewoon één van de jongens.’

Lees het verhaal van Reza Karimi in Informeer, de gemeentekrant van Haarlemmermeer.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *