Plaatwerk schade reparatie

Home » Plaatwerk schade reparatie
Delen
Delen
Delen
Delen
Email

Het plaatwerk van auto’s kan gemakkelijk schade oplopen. Denk bijvoorbeeld aan auto deuren die tegen uw auto aankomen, een fiets die tegen uw auto aanvalt of takken van bomen of bosjes die langs uw auto schuren. Zo’n beschadiging zit in een klein hoekje, echter kan het plaatwerk van uw auto veel grotere schade oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een botsing met een ander voertuig. Gelukkig kan plaatwerk schade vaak snel gerepareerd worden. Bij ASN Vermaire Haarlem zijn we daarin gespecialiseerd. Lees hier meer over plaatwerk schade reparatie bij ASN Vermaire.

Wat is plaatwerk autoschade?

Plaatwerk autoschade is schade aan het plaatwerk van de auto. Het plaatwerk, ook wel de carrosserie genoemd, is de constructie van de auto zonder de onderdelen, zoals de wielen, motor en het interieur.

Onder het plaatwerk van de auto vallen de volgende onderdelen:

• Motorkap en toebehoren
• Voorfront
• Spatbord
• Deur en toebehoren
• Schermrand
• Dorpel (beschermt en verbergt de dragende onderdelen van de auto)
• Chassisbalk
• Paravan/schutbord

Direct uw plaatwerk schade melden? Dat doet u hier.

Kleine plaatwerk autoschade

Bij kleine schade aan het plaatwerk van uw auto bestaan verschillende technieken. Namelijk:

1. Spot repair

Spot repair is het bijspuiten van kleine lakbeschadigingen zoals krasjes en steenslag op uw plaatwerk. Deze techniek maakt het mogelijk om een beschadiging plaatselijk bij te spuiten. Heeft u dus te maken met kleine schade aan uw plaatwerk, dan is spot repair mogelijk.

2. Uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten is een techniek om snel en doeltreffend kleine deukjes als gevolg van parkeer-, transport- of hagelschade te verwijderen. Met behulp van ons speciale gereedschap kunnen zelfs deuken onder spanten of op andere moeilijke plekken probleemloos worden behandeld.

Hoe werkt een plaatwerk schade reparatie?

Is er schade aan uw plaatwerk ontstaan? Dan kijken wij eerst of de belangrijke onderdelen van de auto geen schade hebben opgelopen. Is dit wel het geval? Dan worden deze gecorrigeerd met een richtbank. Daarna deuken we de plaatdelen van de auto uit en monteren we de nieuwe plaatwerkdelen op uw auto. Onze monteurs gaan daarbij ten allen tijde professioneel en secuur te werk. Op deze manier kunnen we u garanderen van de hoogste kwaliteit.

Originele plaatwerk onderdelen

Indien u schade heeft aan het plaatwerk van uw auto, dan repareren wij deze in veel gevallen door het plaatwerk uit te deuken. Indien dit niet mogelijk is wordt het plaatwerk volledige vervangen. Dit doen wij altijd met de originele onderdelen van uw automerk. Dit zorgt ervoor dat de materialen jaren meegaan, zodat u lang van uw auto kunt genieten.

Kosten reparatie plaatwerkschade

De kosten voor het repareren van plaatwerk schade aan uw auto is geheel afhankelijk van het merk en type auto waarin u rijdt. Bovendien is de grootte van de plaatwerk schade van belang. Een kleine reparatie kost doorgaans minder dan een grote plaatwerk reparatie.

Heeft u plaatwerk schade en wilt u een inschatting laten maken van de kosten? Neem dan gerust contact met ons op.

Plaatwerk schade laten repareren bij ASN Vermaire

Heeft u schade aan het plaatwerk van uw auto? Rijdt dan vooral niet te lang door. De schade kan daardoor verergeren waardoor de kosten voor reparatie kunnen oplopen. Bij ASN Vermaire Haarlem repareren we de schade aan uw plaatwerk graag. Onze ervaren monteurs garanderen kwaliteit, veiligheid en zekerheid. Bovendien werken wij met de meeste verzekeraars en leasemaatschappijen. Na onze reparatie is uw auto weer als nieuw!

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor andere werkzaamheden bent u bij ASN Vermaire aan het juiste adres. Zo zijn wij o.a. merk erkend door Tesla en Nissan, kunt u bij ons terecht voor het uitlijnen van uw auto en meer.

Laat u adviseren

Andere artikelen

De evolutie van autotechnologie auto bos
De evolutie van autotechnologie

De evolutie van autotechnologie ‘De fascinerende reis en de evolutie van autotechnologie: van de oorsprong tot

hagelschade
Stormschade auto

Stormschade auto Bent u getroffen door stormschade aan uw auto? Dit kan een vervelende en bovenal

uitdeuken zonder spuiten
Autodeur uitdeuken kosten

Autodeur uitdeuken kosten Bent u onlangs betrokken geweest bij een ongelukje waarbij uw autodeur beschadigd is