Paaltjes, biggenruggetjes, hekken, lantaarnpalen, ze zijn makkelijk over het hoofd te zien en de automobilist krijgt er hoofdpijn van. Het wordt er niet makkelijker op om de auto veilig weg te zetten, ondanks parkeersensoren. Sterker nog, er ontstaat zelfs meer autoschade door diezelfde parkeersensoren, blijkt uit nieuw onderzoek.
Zo ging het onlangs in Hoofddorp faliekant mis. Zeker negen auto’s raakten beschadigd doordat de gemeente Hoofddorp bij de uitgang van een parkeerterrein zogenaamde biggenruggetjes had geplaatst. En die waren voor automobilisten niet goed zichtbaar, want ze knalden er massaal bovenop. Na het zoveelste ongeluk plaatste de politie er tijdelijk een pylon op, totdat de gemeente de biggenruggen kon verwijderen. De gedupeerden stellen de gemeente aansprakelijk.
Hoofddorp – Twee auto’s binnen twee uur op biggenrug #Hoofddorp #oepshttps://t.co/JQqY3OiMOX pic.twitter.com/sRLwAuXgln
— Eric van Lieshout (@EricvanL) 13 april 2017
Parkeerschade herstellen
‘Het komt vaak voor dat er kleine parkeerschades ontstaan. In dit uitzonderlijk geval raakt de bodemplaat beschadigd, maar meestal bevindt zich de schade in de bumper of aan een van de zijkanten van de wagen. En dan is het meestal vrij snel en goedkoop te repareren dankzij een van onze alternatieve reparatiemethodes zoals spot repair, kunststofreparatie of uitdeuken zonder spuiten. Daarmee wordt alleen dat deel aangepakt waar de schade is, en uw auto ziet er weer spik en span uit.
Parkeerhulp
Ook de parkeersensoren zijn geen goed idee, volgens Jörg Rheinländer van de verzekeraar HUK in het blad in het Duitse blad Auto, Motor en Sport. Volgens hem blijkt uit nieuw onderzoek dat automobilisten de parkeersensoren verkeerd gebruiken of die irritante piepjes uitzetten, waardoor dit parkeerhulpmiddel meer kwaad dan goed doet. En dan zijn de kosten dubbel zo hoog vanwege die dure parkeersensoren. Hij pleit er dan ook voor om de auto zichzelf te laten parkeren.
Stelling: Parkeren kunnen we beter automatiseren!
Bent u het daar mee eens of oneens. En waarom?