Krassen uit uw auto verwijderen? Dit moet u erover weten!

Home » Krassen uit uw auto verwijderen? Dit moet u erover weten!
Delen
Delen
Delen
Delen
Email

Krassen op uw auto zijn uiteraard vervelend. Of u nu lichte of diepe krassen heeft: ze tasten de buitenkant van uw auto aan. Lichte krassen zijn vaak zelf gemakkelijk te herstellen, maar diepe krassen verwijderen uit uw auto is een vak apart. Wilt u krassen verwijderen uit uw auto? Dan kunt u bij ASN Vermaire terecht voor het beste resultaat! Hieronder vindt u meer informatie omtrent krassen verwijderen.

Waarom is krassen verwijderen belangrijk?

Wanneer u diepe krassen laat zitten op uw auto, kan dat op lange termijn ernstige gevolgen hebben voor uw auto. Wanneer de laklaag zo ernstig is aangetast dat onderliggende lagen blootliggen, kunnen weersomstandigheden er zelfs voor zorgen dat de auto begint te roesten. Oppervlakkige roest kan nog wel worden hersteld, maar diepe roestplekken door krassen kunnen zich nog verder uitbreiden.

Krassen verwijderen uit uw auto

In vrijwel alle gevallen kunnen krassen verwijderd worden. Of u de krassen op uw auto zelf kunt verwijderen, is afhankelijk van hoe diep de kras in de laklaag zit. De laklaag van uw auto bestaat uit diverse lagen:

  • De blanke laag.
  • De kleurlak.
  • De grondlak. 
  • De metalen laag. 

Heeft u een kras in de bovenste, blanke laag? Dan kunt u in veel gevallen de kras zelf verwijderen uit uw auto. Zit er ook een witte kleur bij? Dan zit de kras diep in de grondlak en is het lastiger om de kras zelf te verwijderen.

U kunt zelf controleren of u de krassen kunt verwijderen uit uw auto door water op de krassen te doen. Worden de krassen minder zichtbaar? Dan kunt u meestal zelf de krassen verwijderen. Blijven de krassen goed zichtbaar? Dan is het niet aan te raden om zelf de krassen te verwijderen. In dit geval kunt u het beste een gespecialiseerd monteur inschakelen, zoals een van onze specialisten bij ASN Vermaire.

Zelf krassen verwijderen? Dit zijn de opties

Krassen verwijderen met wax

Krassen in de lak van uw auto kunt u voorkomen door de auto in te wrijven met speciale wax. Lichte krassen kunnen worden opgevuld met wax. Hierdoor vallen ze minder op.

Krassen verwijderen met een kraspen

Krassen verwijderen met een kraspen kunt u doen wanneer er duidelijke strepen zichtbaar zijn. Een kraspen moet dan wel dezelfde kleur zijn als uw auto. Met de kraspen kleurt u de kras bij, de vloeistof in de pen vult de kras op en hecht zich aan de lak.

Er zijn 2 soorten krasstiften die uw kras kunnen weghalen. Kleurstiften vullen de kras op de auto op door hem te kleuren. Er zijn ook krasstiften die het juist opvullen door de lak om de kras heen te verdunnen. De verdunde lak vult alle oneffenheden op en hard weer uit.

Krassen verwijderen auto door polijsten

Een kras kunt u ook weg polijsten. Er zijn diverse soorten polijstmiddelen verkrijgbaar. Vraag daarom altijd om advies van een specialist voor het juiste middel om de krassen op uw auto te verwijderen.

Krassen uit uw autolak verwijderen

Het weghalen van uw autokras kunnen wij op verschillende manieren doen. Afhankelijk van de plaats van de schade, de grootte en de manier waarop de kras in de lak zit. Wij kunnen voor u bepalen welke behandeling het meest effectief is en het goedkoopst. Tegen een aantrekkelijke prijs kunnen we krassen verwijderen uit uw auto. Zo rijdt u binnen no time weer in een krasvrije auto!

Hoeveel kost krassen verwijderen auto?

Zoals bovengenoemd is het erg belangrijk dat de kras uit uw auto verwijderd wordt. Maar wat zijn de kosten? De kosten voor krassen verwijderen uit uw auto kunnen sterk verschillen en zijn afhankelijk van hoe diep de kras zit, of er sprake van roest is en of de auto opnieuw moet worden gespoten. Wilt u een kras laten herstellen? Neem dan contact met ons op.

De beste service met ASN Vermaire Haarlem            

Krassen verwijderen uit een auto is een vak apart. Vooral diepe krassen vragen om deskundigheid en precisie. Gelukkig hebben we bij ASN Vermaire veel ervaring met krassen verwijderen. Wilt u krassen laten verwijderen? Neem dan contact met ons op of meld uw schade. Wij garanderen u de beste service.

Laat u adviseren

Andere artikelen

De evolutie van autotechnologie auto bos
De evolutie van autotechnologie

De evolutie van autotechnologie ‘De fascinerende reis en de evolutie van autotechnologie: van de oorsprong tot

hagelschade
Stormschade auto

Stormschade auto Bent u getroffen door stormschade aan uw auto? Dit kan een vervelende en bovenal

uitdeuken zonder spuiten
Autodeur uitdeuken kosten

Autodeur uitdeuken kosten Bent u onlangs betrokken geweest bij een ongelukje waarbij uw autodeur beschadigd is