Krassen auto verwijderen? Laat het over aan een specialist

Home » Krassen auto verwijderen? Laat het over aan een specialist
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on email
Email

Krassen zijn een welbekend probleem voor iedere autobezitter. Een kras in de lak van uw auto kan op allerlei manieren veroorzaakt worden, bijvoorbeeld door onvoorzichtige kinderen of krassende sleutels. Veel mensen denken dat een groot deel van de auto opnieuw gespoten moet worden om een kras te verwijderen. Echter is dat vaak helemaal niet nodig en kan de kras plaatselijk worden hersteld.

De autolak bestaat uit meerdere lagen

De lak van een auto bestaat uit meerdere lagen:

  • Autolak begint altijd met metaal van de carrosserie zelf.
  • Bovenop het metaal zit een laag grondverf. Deze zorgt ervoor dat het metaal van de carrosserie niet gaat roesten.
  • Op de grondverf zit de kleurlak van de auto. Deze lak wordt in meerdere lagen aangebracht, zodat de lak extra sterk is.
  • Als laatst wordt er een blanke lak aangebracht om de kleurlak te beschermen tegen weersomstandigheden.

Een kras kan dus ook voorkomen in één of meer van bovengenoemde lagen. Een lichte kras zal alleen de bovenste laklaag aantasten. Bij een diepe kras zie je vaak een witte of grijze streep op de auto. In dat geval is de kras door de kleurlak heen.

Waarom is krassen verwijderen belangrijk?

Diepe en grote krassen kunnen ernstige lange termijn gevolgen hebben voor uw auto. Wanneer de laklaag zo ernstig is beschadigd dat de onderste laag bloot ligt, kunnen weersomstandigheden ervoor zorgen dat uw auto begint te roesten. Oppervlakkige roest kan vaak makkelijk worden hersteld, maar diepe roestplekken door krassen kunnen zich verder uitbreiden.

Wanneer kunt u zelf krassen verwijderen?

Heeft u een kras in de bovenste, blanke laag? Dan kunt u in veel gevallen deze lichte kras zelf verwijderen. Dit kunt u doen door de auto te polijsten. Gebruik hiervoor wel de juiste materialen en producten, anders bestaat de kans dat de kras alleen maar groter/dieper wordt. Als u besluit uw auto zelf te polijsten om lichte krassen te verwijderen, dan is het belangrijk uw auto eerst te reinigen met een goede autoshampoo. Bent u klaar met polijsten, dan moet u uw auto behandelen met een auto wax voor een stralende glans.

Wanneer moet u naar een schadehersteller?

Als de kras op uw auto wit of grijs is, dan is heeft u te maken met een diepe kras. De witte of grijze kleur wijst uit dat de kras door de kleurlak heen is. In deze situatie is de laklaag zo aangetast dat de onderliggende lagen zichtbaar zijn geworden en de auto na verloop van tijd kan gaan roesten. Bij het herstellen van diepe en grote krassen zal de kras opnieuw geschuurd en gespoten moeten worden. In dit geval kunt u het beste een gespecialiseerde monteur inschakelen, zoals een van onze specialisten bij ASN Vermaire.

Hoe worden grote krassen uit uw auto verwijderd?

Diepere en grote krassen worden verwijderd door de schade te schuren, plamuren, gronden en te lakken. De meeste voorkomende manier om dit te doen is middels spot repair. Het te behandelen gebied mag dan niet te groot zijn. De monteur lakt daarbij niet heel het onderdeel, maar concentreert zich op een klein gebied. Spot repair scheelt u tijd en geld.

Laat uw krassen verwijderen door de specialisten van ASN Autoschade Vermaire Haarlem

Krassen verwijderen uit een auto is een vak apart. Met name grote en diepe krassen vragen om deskundigheid en precisie. Bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem beschikken wij over deze deskundigheid en precisie en hebben wij veel ervaring met het verwijderen van krassen. Wilt u krassen uit uw auto laten verwijderen? Wacht dan niet te lang en maak direct een afspraak.

Laat u adviseren

Andere artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *