Krassen auto verwijderen? Laat het over aan een specialist

Home » Krassen auto verwijderen? Laat het over aan een specialist
Delen
Delen
Delen
Delen
Email

Krassen zijn een welbekend probleem voor iedere autobezitter. Een kras in de lak van uw auto kan op allerlei manieren veroorzaakt worden, bijvoorbeeld door onvoorzichtige kinderen of krassende sleutels. Veel mensen denken dat een groot deel van de auto opnieuw gespoten moet worden om een kras te verwijderen. Echter is dat vaak helemaal niet nodig en kan de kras plaatselijk worden hersteld. Wij leggen je hier meer uit over ‘krassen auto verwijderen’.

De autolak bestaat uit meerdere lagen

De lak van een auto bestaat uit meerdere lagen:

  • Autolak begint altijd met metaal van de carrosserie zelf;
  • Bovenop het metaal zit een laag grondverf. Deze zorgt ervoor dat het metaal van de carrosserie niet gaat roesten;
  • Op de grondverf zit de kleurlak van de auto. Deze lak wordt in meerdere lagen aangebracht, zodat de lak extra sterk is;
  • Als laatst wordt er een blanke lak aangebracht om de kleurlak te beschermen tegen weersomstandigheden.

Een kras kan dus ook voorkomen in één of meer van bovengenoemde lagen. Een lichte kras zal alleen de bovenste laklaag aantasten. Bij een diepe kras zie je vaak een witte of grijze streep op de auto. In dat geval is de kras door de kleurlak heen.

Krassen auto verwijderen

Diepe en grote krassen kunnen ernstige lange termijn gevolgen hebben voor uw auto. Wanneer de laklaag zo ernstig is beschadigd dat de onderste laag bloot ligt, kunnen weersomstandigheden ervoor zorgen dat uw auto begint te roesten. Oppervlakkige roest kan vaak makkelijk worden hersteld, maar diepe roestplekken door krassen kunnen zich verder uitbreiden. Daarom is het ontzettend belangrijk om krassen uit uw auto te laten verwijderen.

spot repair_ krassen auto verwijderen

Wanneer kunt u zelf krassen verwijderen?

Heeft u een kras in de bovenste, blanke laag? Dan kunt u in veel gevallen deze lichte kras zelf verwijderen. Dit kunt u doen door de auto te polijsten. Gebruik hiervoor wel de juiste materialen en producten, anders bestaat de kans dat de kras alleen maar groter/dieper wordt. Als u besluit uw auto zelf te polijsten om lichte krassen auto verwijderen, dan is het belangrijk uw auto eerst te reinigen met een goede autoshampoo. Bent u klaar met polijsten, dan moet u uw auto behandelen met een auto wax voor een stralende glans.

Wanneer moet u naar een schadehersteller?

Auto krassen verwijderen: Als de kras op uw auto wit of grijs is, dan is heeft u te maken met een diepe kras. De witte of grijze kleur wijst uit dat de kras door de kleurlak heen is. In deze situatie is de laklaag zo aangetast dat de onderliggende lagen zichtbaar zijn geworden en de auto na verloop van tijd kan gaan roesten. Bij het herstellen van diepe en grote krassen zal de kras opnieuw geschuurd en gespoten moeten worden. In dit geval kunt u het beste een gespecialiseerde monteur inschakelen, zoals een van onze specialisten bij ASN Vermaire.

Grote krassen auto verwijderen

Diepere en grote krassen worden verwijderd door de schade te schuren, plamuren, gronden en te lakken. De meeste voorkomende manier om dit te doen is middels spot repair. Het te behandelen gebied mag dan niet te groot zijn. De monteur lakt daarbij niet heel het onderdeel, maar concentreert zich op een klein gebied. Spot repair scheelt u tijd en geld.

Laat uw krassen verwijderen door de specialisten van ASN Autoschade Vermaire Haarlem

Krassen verwijderen uit een auto is een vak apart. Met name grote en diepe krassen vragen om deskundigheid en precisie. Bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem beschikken wij over deze deskundigheid en precisie en hebben wij veel ervaring met het verwijderen van krassen. Wilt u krassen uit uw auto laten verwijderen? Wacht dan niet te lang en maak direct een afspraak.

Laat u adviseren

Andere artikelen

De evolutie van autotechnologie auto bos
De evolutie van autotechnologie

De evolutie van autotechnologie ‘De fascinerende reis en de evolutie van autotechnologie: van de oorsprong tot

hagelschade
Stormschade auto

Stormschade auto Bent u getroffen door stormschade aan uw auto? Dit kan een vervelende en bovenal

uitdeuken zonder spuiten
Autodeur uitdeuken kosten

Autodeur uitdeuken kosten Bent u onlangs betrokken geweest bij een ongelukje waarbij uw autodeur beschadigd is