Hagelschade: de meest voorkomende autoschade in de zomer

Home » Hagelschade: de meest voorkomende autoschade in de zomer
Delen
Delen
Delen
Delen
Email

Hagelschade komt in ons land helaas steeds vaker voor. Door een flinke hagelbui kan uw auto flink beschadigd raken. Hagel kan soms zoveel schade aanrichten aan uw auto dat u niet meer met de auto kunt rijden. Bij ASN Vermaire wordt hagelschade snel en vakkundig hersteld.

Hoe ontstaat hagelschade?

Door klimaatverandering worden de weersomstandigheden steeds heftiger. Harde hagel ontstaat met name in stevige zomerse buien, bij warm weer en in combinatie met onweer.
De hagelstenen die ontstaan in deze buien variëren van een grootte van 1 tot 5 centimeter. Als uw auto in de openlucht geparkeerd staat of als u met uw auto onderweg bent kan zo’n zomerse hagelbui ernstige hagelschade aanrichten.

Hagelschade snel en efficiënt geholpen met uitdeuken zonder spuiten

Tegenwoordig kan hagelschade aan een auto snel en efficiënt worden hersteld. Voorheen moest de auto bij hagelschade overgespoten worden, maar dat is verleden tijd. Door middel van de methode uitdeuken zonder spuiten, kunnen kleine hageldeukjes worden verwijderd, zonder de laklaag te beschadigen.

Lichte hagelschade repareren met spot repair

Als er sprake is van lichte hagelschade met lakschade kan spot repair uitkomst bieden. Daar waar de hagel is ingeslagen worden reparaties uitgevoerd. Dit in plaats van het volledig herstellen en spuiten van het betreffende autodeel.

Wel of niet verzekerd bij hagelschade?

In principe bestaan er drie soorten verzekeringen voor een auto: de WA-verzekering, de WA-plusverzekering (beperkt cascoverzekering) en de volledig cascoverzekering (all risk).

Heeft u een WA autoverzekering? Dan bent u alleen verzekerd voor autoschade die u bij een ander veroorzaakt. Hagelschade wordt bij deze verzekering helaas niet gedekt. Heeft u een WA-plusverzekering of all risk verzekering? Dan valt hagelschade wel onder de dekking. Veel verzekeraars hanteren bij hagelschade aan uw auto wel een eigen risico, dus het is goed om dit uit te zoeken.

Als u te maken krijgt met hagelschade is het goed om direct contact op te nemen met uw verzekeraar. Uw verzekeraar kan u vertellen wat u moet doen en waar u recht op heeft. Het is altijd belangrijk dat u het schadeformulier invult en u duidelijke foto’s van de autoschade maakt. Uw verzekeraar kan aan de hand van de foto’s zien hoe groot de hagelstenen waren en of deze schade verzekerd is.

Hagelschade in het buitenland

Bent u in het buitenland en krijgt u te maken met hagelschade aan uw auto? Dan biedt de WA beperkt cascoverzekering meestal gewoon dezelfde dekking als in Nederland. Op uw groene kaart kunt u zien in welke landen uw autoverzekering geldig is. Neem ook in het buitenland bij hagelschade altijd direct contact op met uw verzekeraar.

ASN Vermaire Haarlem heeft een overeenkomst met de meeste verzekeraars en kan vaak in overleg met uw verzekeraar de schade van uw voertuig afwikkelen.

Hoe kunt u hagelschade voorkomen?

Om hagelschade te voorkomen kunt u uw auto plaatsen onder een carport of in een garage. Heeft u geen garage of carport? Dan zijn er nog een aantal andere manieren om hagelschade te voorkomen of te beperken:

  • Bind een opblaasbaar luchtbed of oud matras om uw auto.
  • Doe wollen dekens tussen uw portieren om uw dak te beschermen.
  • Als u dakdragers heeft kunt u daartussen een zeil, doek of deken spannen.
  • Leg een paar opblaasbare zwembanden onder een autohoes. Heeft u geen autohoes? Dan kunt u ook een zeil of deken over uw
  • auto leggen en deze vastbinden met touw.
  • Bind bubbeltjesplastic of karton over uw auto.

Hagelschade snel en vakkundig hersteld bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem

Bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem kunnen we hagelschade aan uw auto snel, vakkundig en efficiënt verhelpen. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het herstellen van dit soort cosmetisch autoschadeherstel. Heeft u hagelschade? Meld het direct!

Laat u adviseren

Andere artikelen

De evolutie van autotechnologie auto bos
De evolutie van autotechnologie

De evolutie van autotechnologie ‘De fascinerende reis en de evolutie van autotechnologie: van de oorsprong tot

hagelschade
Stormschade auto

Stormschade auto Bent u getroffen door stormschade aan uw auto? Dit kan een vervelende en bovenal

uitdeuken zonder spuiten
Autodeur uitdeuken kosten

Autodeur uitdeuken kosten Bent u onlangs betrokken geweest bij een ongelukje waarbij uw autodeur beschadigd is