Hagelschade

Hagelschade herstellen

Hagelschade komt in ons land af en toe voor. Hagel kan veel schade met zich meebrengen. Het is daarom heel vervelend wanneer uw auto hiermee te maken krijgt. Dit kan gebeuren wanneer u net onderweg bent of de auto hebt geparkeerd. Aangezien de kosten van het repareren van hagelschade kunnen oplopen, kunt u dit maar beter zo snel mogelijk repareren. Door vakkundig herstel, zorgt u ervoor dat de waarde van uw auto behouden blijft.

hagelschade, mogelijk te repareren bij ASN Vermaire.

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Wat vergoedt mijn verzekering?

Heeft u alleen een WA autoverzekering? Dan wordt hagelschade aan uw auto helaas niet vergoed. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. Met een WA beperkt casco of All risk autoverzekering  wordt de schade aan uw auto wél vergoed. Veel verzekeraars hanteren bij hagelschade aan uw auto wel een eigen risico, dus het is goed om dit uit te zoeken.

Het is daarom goed om bij hagelschade aan uw auto direct contact op te nemen met uw verzekeraar. De verzekeraar kan u vertellen wat u precies moet doen en waar u recht op heeft. Het is altijd belangrijk dat u het schadeformulier invult en u duidelijke foto’s van de schade maakt. Zo kan de verzekeraar zien hoe groot de hagelstenen waren. Uw verzekeraar zal kijken of de hagelschade aan uw auto verzekerd is en hoe de schade hersteld kan worden. 

Hagelschade, wat moet ik doen?

Maak bij hagelschade altijd foto’s van uw auto. Fotografeer indien mogelijk ook de neergevallen hagelstenen, zodat de verzekeraar kan zien hoe groot de hagelstenen waren. Neem daarnaast zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar. De medewerkers kunnen u vertellen of u de auto mag laten repareren en wat u moet regelen.

Let op:  hagelschade claimen gaat wel ten kosten van uw schadevrije jaren. U betaalt hierdoor een hogere premie na uw schadeclaim. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan voor u berekenen wat voordeliger is: claimen of zelf betalen.

Auto hagelschade in het buitenland?

Gaat u met uw auto op vakantie en krijgt u te maken met hagelschade? Dan biedt de WA beperkt cascoverzekering meestal gewoon dezelfde dekking als in Nederland. Op uw groene kaart ziet u in welke landen uw autoverzekering geldig is. Neemt u bij hagelschade in het buitenland ook direct contact op met uw verzekeraar. 

Omdat de verzekeraar moeilijk kan controleren of het ook echt heeft gehageld tijdens uw vakantie in het buitenland, is het verstandig de camping- of hotelhouder te vragen een verklaring op te stellen. Dit omdat uw verzekeraar moeilijk kan controleren of het daadwerkelijk gehageld heeft tijdens uw vakantie in het buitenland. Maak daarnaast ook hier zelf foto’s van de schade en hagelstenen. Dit helpt uw verzekeraar om de schade te beoordelen.

Schade efficiënt herstellen met ASN Autoschade Vermaire

Wij kunnen hagelschade aan uw auto snel, vakkundig en efficiënt verhelpen. Voorheen moest de auto overgespoten worden, maar dat is nu verleden tijd. Door middel van de methode uitdeuken zonder spuiten, kunnen we hageldeuken voor u verwijderen, zonder de auto laklaag te beschadigen. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het herstellen van dit soort schade. Dit doen we al sinds 1997. Heeft u hagelschade? Meld dan nu uw schade!

Meer vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen!

Hagelschade komt in ons land helaas steeds vaker voor. Door een flinke hagelbui kan uw auto flink beschadigd raken. Hagel kan soms zoveel schade aanrichten aan uw auto dat u niet meer met de auto kunt rijden. Bij ASN Vermaire wordt hagelschade snel en vakkundig hersteld.

Hoe ontstaat hagelschade?

Door klimaatverandering worden de weersomstandigheden steeds heftiger. Harde hagel ontstaat met name in stevige zomerse buien, bij warm weer en in combinatie met onweer.
De hagelstenen die ontstaan in deze buien variëren van een grootte van 1 tot 5 centimeter. Als uw auto in de openlucht geparkeerd staat of als u met uw auto onderweg bent kan zo’n zomerse hagelbui ernstige hagelschade aanrichten.

Hagelschade snel en efficiënt geholpen met uitdeuken zonder spuiten

Tegenwoordig kan hagelschade aan een auto snel en efficiënt worden hersteld. Voorheen moest de auto bij hagelschade overgespoten worden, maar dat is verleden tijd. Door middel van de methode uitdeuken zonder spuiten, kunnen kleine hageldeukjes worden verwijderd, zonder de laklaag te beschadigen.

Lichte hagelschade repareren met spot repair

Als er sprake is van lichte hagelschade met lakschade kan spot repair uitkomst bieden. Daar waar de hagel is ingeslagen worden reparaties uitgevoerd. Dit in plaats van het volledig herstellen en spuiten van het betreffende autodeel.

Wel of niet verzekerd bij hagelschade?

In principe bestaan er drie soorten verzekeringen voor een auto: de WA-verzekering, de WA-plusverzekering (beperkt cascoverzekering) en de volledig cascoverzekering (all risk).

Heeft u een WA autoverzekering? Dan bent u alleen verzekerd voor autoschade die u bij een ander veroorzaakt. Hagelschade wordt bij deze verzekering helaas niet gedekt. Heeft u een WA-plusverzekering of all risk verzekering? Dan valt hagelschade wel onder de dekking. Veel verzekeraars hanteren bij hagelschade aan uw auto wel een eigen risico, dus het is goed om dit uit te zoeken.

Als u te maken krijgt met hagelschade is het goed om direct contact op te nemen met uw verzekeraar. Uw verzekeraar kan u vertellen wat u moet doen en waar u recht op heeft. Het is altijd belangrijk dat u het schadeformulier invult en u duidelijke foto’s van de autoschade maakt. Uw verzekeraar kan aan de hand van de foto’s zien hoe groot de hagelstenen waren en of deze schade verzekerd is.

Hagelschade in het buitenland

Bent u in het buitenland en krijgt u te maken met hagelschade aan uw auto? Dan biedt de WA beperkt cascoverzekering meestal gewoon dezelfde dekking als in Nederland. Op uw groene kaart kunt u zien in welke landen uw autoverzekering geldig is. Neem ook in het buitenland bij hagelschade altijd direct contact op met uw verzekeraar.

ASN Vermaire Haarlem heeft een overeenkomst met de meeste verzekeraars en kan vaak in overleg met uw verzekeraar de schade van uw voertuig afwikkelen.

Hoe kunt u hagelschade voorkomen?

Om hagelschade te voorkomen kunt u uw auto plaatsen onder een carport of in een garage. Heeft u geen garage of carport? Dan zijn er nog een aantal andere manieren om hagelschade te voorkomen of te beperken:

Hagelschade snel en vakkundig hersteld bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem

Bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem kunnen we hagelschade aan uw auto snel, vakkundig en efficiënt verhelpen. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het herstellen van dit soort cosmetisch autoschadeherstel. Heeft u hagelschade? Meld het direct!

certificaat ASN Autoschade Vermaire Haarlem
Chat openen
Hey, welkom bij ASN Autoschade Vermaire! 👋 Dit is onze handige chatbot die je graag helpt met al je vragen.