Bumper reparatie? Lees alles wat u hierover moet weten

Home » Bumper reparatie? Lees alles wat u hierover moet weten
Delen
Delen
Delen
Delen
Email

Ai, schade aan uw bumper! Een bumper is er om u als automobilist te beschermen en moet dus zeker tegen een stootje kunnen. Toch kan een bumper reparatie nodig zijn wanneer er schade is gereden door uzelf of door een andere automobilist. Maar wat houdt een bumper reparatie precies in? Wat zijn de kosten, hoelang duurt het, wat zijn de verschillende methodes en wanneer moet u nadenken over een (kunststof) bumper reparatie? In dit blog leggen wij u alles uit.

Wat houdt een bumper reparatie in?

Een auto heeft een bumper om u te beschermen bij aanrijdingen. Dit betekent helaas niet dat een bumper ongevoelig is voor beschadigingen. Sterker nog, bumperschade is naast velgenschade een van de meest voorkomende autoschades! Is uw autobumper beschadigd, dan kunnen wij een bumper reparatie uitvoeren om uw bumper volledig te herstellen. Dit kan op verschillende manier gebeuren, denk hierbij aan ‘restylen’, lassen en spot repair of het volledig schuren, plamuren en lakken. In bepaalde gevallen zal een bumper vervangen moeten worden. Deze verschillende manier van bumpers repareren heeft alles te maken met de omvang van de schade. Hierover vertellen we meer verder in dit blog.

Hoe kan er bumperschade optreden?

Schade aan uw bumper kan snel optreden, het is niet voor niets een van de meest voorkomende autoschades. Denk aan steenslag, een bocht die u verkeerd inschat, een auto met een trekhaak die een flinke deuk oplevert wanneer u niet op tijd remt, of een inschattingsfoutje met inparkeren. Veel auto’s zijn inmiddels uitgerust met rijhulpsystemen zoals camera’s en sensoren, toch kan een ongelukje met uw bumper nog altijd in een klein hoekje schuilen. Een bumper reparatie kan dus ook nu nog steeds nodig zijn.

Waarom dient een bumper gerepareerd te worden?

Een deuk of scheur in uw bumper is niet alleen zonde van het exterieur van uw auto, bumperschade kan ook nadelige gevolgen hebben voor de veiligheid. Een bumper reparatie is daarom ook belangrijk om snel uit te voeren. Het doel van een bumper is het opvangen van een klap bij een ongeval, maar ook het beschermen van andere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers. Een bumper reparatie is daarnaast ook van belang om ingebouwde systemen als camera’s en sensoren weer op en top te laten werken.

Hoelang duurt een bumper reparatie?

De duur van een bumper reparatie is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. In de meeste gevallen heeft u uw auto binnen een paar dagen weer rijklaar. Zodra u contact met ons opneemt, kunnen wij een goede inschatting maken van de duur van een bumper reparatie.

Verschillende soorten bumper reparaties

Bumpers kunnen door verschillende oorzaken schade oplopen en de schade kan hierbij variëren van minuscuul tot zeer groot. Denk aan een klein putje door steeninslag of een flinke deuk door de trekhaak van uw voorganger. Wanneer u bumperschade heeft kan een van onze gekwalificeerde medewerkers goed beoordelen hoe we deze bumper het beste kunnen repareren. Bij een deuk kleiner dan een twee euro muntstuk en zónder lakschade zullen we de schade ‘restylen’. Hierbij verhitten wij de bumper waardoor de deuk uitgedeukt wordt, oftewel uitdeuken zonder uw auto te spuiten. Indien er wel lakschade is kunnen we spot repair uitvoeren, hiermee verwijderen we plaatselijk kleine krassen. Is er sprake van grotere schade, dan zal de bumper geschuurd, geplamuurd en gelakt moeten worden. Heeft u een scheur in uw bumper? Een bumper scheur repareren doen we door te lassen. Allereerst deuken we de bumper uit zodat we daarna de scheur kunnen frezen. Vervolgens zullen we deze scheur dichtlassen. Tenslotte wordt de plek opgeschuurd en gespoten in de originele kleur van uw auto waarna het kan drogen. Als de bumper gepoetst is, monteren we deze weer terug op uw auto en zal er niets meer van de bumperschade te zien zijn.

Uw bumper repareren of vervangen?

In enkele gevallen is een bumper helaas niet meer te repareren en is het beter om hem te vervangen. De schade is dan van zo’n grote omvang dat een bumper reparatie niet voldoende zal zijn. In dit geval kunnen wij uw bumper vervangen. Hiervoor gebruiken onze kundige medewerkers altijd alleen originele nieuwe bumpers.

Verschillende soorten autobumpers repareren

In de eerste tientallen jaren na de uitvinding van de auto beschikten de meeste auto’s over stalen bumpers. Het zag er wellicht fraai uit, maar een bumper reparatie voor een metalen bumper kan een kostbare aangelegenheid zijn. Bij schade aan een metalen bumper moet vrijwel direct de gehele bumper vervangen worden. Bij een kunststof bumper reparatie is dit gelukkig een ander verhaal. Tegenwoordig beschikken vrijwel alle auto’s over een polyester of kunststof bumper. Een bumper reparatie wordt hierdoor een stuk gemakkelijk en ook goedkoper.

Wat zijn de kosten van een bumper reparatie?

De kosten van een autobumper repareren is volledig afhankelijk van de omvang van de schade aan uw bumper, of er lakschade is en de kosten zijn ook afhankelijk van het materiaal van uw bumper. Daarnaast hebben eventuele camera’s en parkeersensoren die vaak in de bumpers van elektrische auto’s voorkomen ook invloed op de prijs. Het is daarom op voorhand lastig te zeggen wat de kosten zijn van een bumper reparatie, omdat alle bumpers anders zijn. Belangrijk bij bumperschade is dat u niet te lang doorrijdt met uw schade en er snel een specialist naar laat kijken. Hoe langer u wacht, des te meer kans u heeft dat de schade alleen maar complexer wordt en de kosten van de bumper reparatie hoger oplopen.

Heeft u schade aan uw bumper en heeft u een bumper reparatie nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak. Na een bumper reparatie bij een van de specialisten van ASN Vermaire is er van de bumperschade niets meer te zien.

Laat u adviseren

Andere artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.