Auto polijsten

Polijsten

Krassen of doffe en verweerde lak kunnen allemaal ergernissen zijn waar u vanaf wilt. Wellicht heeft u een tweedehandsauto gekocht, of wilt u dat uw auto er weer zo goed als nieuw uitziet. Met de techniek polijsten is het mogelijk om dit resultaat te bereiken.

Wat is polijsten?

Polijsten is eigenlijk niets anders dan een heel dun laagje van de lak afschaven. Door deze behandelingen worden kleine krasjes en beschadigingen verwijderd en wordt de lak weer egaal. Een egale lak kan het licht beter reflecteren waardoor de lak zijn glans terugkrijgt. 

Het voordeel van polijsten is dat niet het gehele onderdeel hoeft te worden gespoten. Hierdoor zullen de kosten dus een stuk lager uitvallen. Daarnaast duurt het polijsten niet lang, waardoor u niet langdurig zonder uw geliefde vierwieler hoeft te zitten.

Heeft de lak van uw auto diepere krassen? Dan biedt polijsten geen oplossing en zal er gebruik moeten worden gemaakt van een andere hersteltechniek. Bijvoorbeeld het volledig laten spuiten van het onderdeel. 

Schademonteur ASN Vermaire.

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Polijsten is anders dan poetsen

Het polijsten van een auto is wat anders dan poetsen, waar een auto poetsen ervoor zorgt dat de glans wordt teruggebracht is polijsten goed om diepere krassen te verwijderen. Polijsten zorgt er dan ook voor dat de krassen verwijderen en de glans terugkeert. Met poetsen zullen er ook wel wat krassen verdwijnen, maar dit zorgt voornamelijk voor glans. 

Schade wel of niet claimen?

Het claimen van kleine schade, zoals krassen, kost u al gauw vijf schadevrije jaren. Daarom is het vaak voordeliger om deze autoschade uit eigen zak te vergoeden. Of deze schade beter geclaimd kan worden, verschilt natuurlijk per situatie. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Wanneer uw auto polijsten?

U kunt uw auto eenvoudig als nieuw laten uitzien door de bovenste laag met een behandeling door ons te laten herstellen, ofwel de auto polijsten. Een auto kan wel een polijstbeurt gebruiken als de volgende kenmerken zichtbaar zijn in de autolak:

U kunt zelf achterhalen of uw auto gepolijst moet worden door de beschadiging nat te maken met uw vinger. Blijft de kras zichtbaar? Dan heeft u te maken met een diepere kras. Kunt u het krasje niet meer zien? Dan is alleen de bovenste laklaag beschadigd. Dit kunnen we goed behandelen door uw auto te polijsten. Diepe krassen vergen een ander soort behandeling.

Hoe gaat polijsten in zijn werk?

Polijsten wordt gedaan met een polijstmachine en polijstpasta. De machine en de pasta wrijven het vuil los en egaliseren het oppervlak zonder de bovenste laklaag te beschadigen. Met deze techniek krijgt de autolak weer het spiegelende effect terug en ziet uw auto er weer als nieuw uit. 

Een auto laten polijsten vergt zorg en aandacht. Zo gebruiken wij bij ASN Vermaire hoogwaardige technieken en materialen, zoals pads en een polijstmachine. Wij verwijderen diverse krassen uit de lak. Alles wat we doen, gebeurt op een veilige en effectieve manier.

Met of zonder polijstmachine

Normaliter poetsen we de blanke laklaag weg met een polijstmachine. Wanneer de situatie vraagt om moeilijk te bereiken delen op de auto dan polijsten we deze zonder machine. Met onze handen komen we op plekken waar we met de polijstmachine niet bij kunnen. Al onze monteurs zijn gespecialiseerd in deze techniek en blijven op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Na het polijsten, moet de autolak voorzien worden van de juiste lakbescherming. Hierdoor zal de auto er als nieuw uitzien. 

Kosten voor het polijsten van uw auto

De kosten om uw auto te laten polijsten zijn zeer afhankelijk van de staat van de lak. Wij kunnen dit voor u beoordelen als we de auto hebben gezien. Dan kunnen we u adviseren en de juiste prijs aan u doorgeven.

Wilt u uw auto laten polijsten? Meld dan uw schade bij ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Met of zonder polijstmachine

Normaliter poetsen we de blanke laklaag weg met een polijstmachine. Wanneer de situatie vraagt om moeilijk te bereiken delen op de auto dan polijsten we deze zonder machine. Met onze handen komen we op plekken waar we met de polijstmachine niet bij kunnen. Al onze monteurs zijn gespecialiseerd in deze techniek en blijven op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Na het polijsten, moet de autolak voorzien worden van de juiste lakbescherming. Hierdoor zal de auto er als nieuw uitzien. 

Inlakken

Voor krassen die wel door de eerste laklaag heen zijn, hebben wij een andere techniek, namelijk inlakken. Deze krassen worden ingelakt met de originele verf en daarna gepolijst.

Meer vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen!

Auto polijsten is een goede manier om uw autolak weer te laten stralen. Bij het polijsten van uw auto wordt er een stukje van het materiaal afgeschaafd en opgepoetst. In dit blog vertellen we je meer over het laten polijsten van uw auto.

Wat is auto polijsten?

Stel, u heeft een doffe autolak gekregen of u heeft lichte krasjes op uw auto, dan biedt polijsten uitkomst! Hiervoor wordt een polijstmachine en polijstpasta gebruikt. De machine en pasta wrijven het vuil los en egaliseren het oppervlak zonder de bovenste laklaag te beschadigen. Hierdoor krijgt de autolak zijn spiegelend effect terug. Polijsten is ook een goede manier om uw (oudere) auto weer op te frissen. Onze medewerkers weten als geen ander welke behandelmethoden zij kunnen toepassen, om het maximale resultaat te behalen.

Door het polijsten van de autolak bij een professionele partij, blijft uw wagen niet alleen mooi van kleur, maar blijft ook de glans veel langer behouden. Hoe werkt auto polijsten eigenlijk? De stappen op een rij:

Polijstmachine

Normaal poetsen we bij het auto polijsten de blanke laklaag weg met een polijstmachine. Wanneer de situatie vraagt om moeilijk te bereiken delen op de auto, dan polijsten we deze met onze handen. Op die manier komen we op plekken waar we met de machine niet bij kunnen. Al onze monteurs zijn gespecialiseerd in deze techniek. Na het polijsten, moet de autolak voorzien worden van de juiste lakbescherming. Hierdoor zal de auto er weer als nieuw uitzien.

Het polijsten van uw auto pm krasjes te verwijderen, werkt alleen als het gaat om lichte krasjes. De regel is dat het niet dieper mag zijn dan de blanke laklaag. Beschadigingen die dieper zijn kunnen door polijsten minder zichtbaar gemaakt worden, maar niet compleet worden opgelost. Toch de schade herstellen? Denk dan bijvoorbeeld aan spot repair. 

Wanneer auto polijsten?

Het is aan te raden om uw auto te laten polijsten wanneer de lak dof wordt of wanneer er oppervlakkige krasjes in de lak zitten. Dit zijn krasjes die niet te voelen zijn, maar die wel met het blote oog te zien zijn.

Heeft uw auto diepere krassen? Laat het ons weten, dan kijken we naar de mogelijkheden. De opties zijn afhankelijk van de diepte van de kras en de plek waar deze aanwezig is. Het is verstandig om er niet te lang mee te wachten. U zult een groot verschil zien voor en na het auto polijsten. De lak is beter beschermd en ziet er weer nieuw uit. Regel snel en eenvoudig een afspraak bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem.

Zelf auto polijsten?

In principe is het mogelijk om zelf uw auto te polijsten. U kunt een polijstmachine en polijstpasta kopen. Maar voor optimaal resultaat raden wij u aan om dit bij een erkende partij te laten doen. Het proces kost veel tijd én kennis. Wanneer u niet exact weet wat u moet doen, dan kunt u juist schade creëren. Grotere schade staat altijd gelijk aan een hogere prijs om te laten herstellen. Kies daarom voor ASN Autoschade Vermaire Haarlem.

Auto polijsten prijs

Voor het polijsten van uw auto is geen standaardprijs te noemen. Elke auto is anders, net zoals elke situatie. De uiteindelijke kosten hangt vooral af van uw specifieke schade. Welk onderdeel van de auto is bijvoorbeeld beschadigd en hoe groot is de autoschade? Bij waskrassen die niet zo diep zijn, hoeft er maar licht gepolijst te worden. Dit is goedkoper dan wanneer er intensief gepolijst moet worden. Wij kunnen het beste beoordelen als we de auto hebben gezien en beoordeelde. Maak hiervoor altijd een afspraak, zodat we u kunnen adviseren.

Waarom ASN Autoschade Vermaire Haarlem? 

Bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem bieden wij de allerbeste service met hoogstaande kwaliteit. Onze ervaren monteurs staan klaar om aan al uw wensen te voldoen, met eindeloze mogelijkheden voor reparaties en restauraties. Daarom bieden we een inclusieve lakverzegeling en werken we uitsluitend met materialen en apparatuur van de beste merken. Meld uw schade bij ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.  

 

certificaat ASN Autoschade Vermaire Haarlem
Chat openen
Hey, welkom bij ASN Autoschade Vermaire! 👋 Dit is onze handige chatbot die je graag helpt met al je vragen.