Auto laten spuiten: uw auto weer als nieuw

Een klein ongelukje kan de laklaag van uw auto beschadigen. Als de laklaag van uw auto beschadigd is wordt de beschermlaag aangetast. Onderdelen die hieronder liggen kunnen als gevolg hiervan gaan roesten. Daarom is het belangrijk om de beschadigde laklaag van uw auto tijdig te laten spuiten. Benieuwd hoe wij bij ASN Vermaire Haarlem te werk gaan bij het spuiten van uw auto? U leest het hier.

Hoe ontstaat lakschade aan uw auto?

Lakschade is erg vervelend en kan ervoor zorgen dat u uw auto opnieuw moet laten spuiten. Lakschade ontstaat soms sneller dan u verwacht. Lakschade kan verschillende oorzaken hebben:

1. Weersomstandigheden in de winter
In de winter kan strooizout ervoor zorgen dat de laklaag van uw auto beschadigd. Woont u dicht bij de zee? Dan kan u sneller te maken krijgen met watervlekken door het zout uit de zee. De kans is dan ook groot dat u uw auto moet laten spuiten om deze vlekken te verwijderen.

2. Weersomstandigheden in de zomer
De felle zon in de zomer kan zorgen voor vervaging van de lak. Daarnaast komen er in de zomer zandstormen voor die ervoor kunnen zorgen dat er zanddeeltjes op uw auto belandden. Deze zand- en vuildeeltjes kunnen schuren, waardoor de lak kan beschadigen. De laklaag wordt als gevolg van zon en zand vaak dof, het geheel laten spuiten van uw auto is dan ook onvermijdbaar.

3. Steentjes op de weg
Opspattende steentjes op de weg of opspringende kiezels op oprijlanen kunnen gemakkelijk zorgen voor lakschade. Op de snelweg is de kans groot dat opspattende steentjes, grind of ander vuil uw laklaag beschadigen door de hoge snelheid waarmee u rijdt. Steenslag is in veel gevallen te vinden op de bumpers en de motorkap.

4. Vogelpoep
Vogelpoep heeft een hoge zuurgraad. Wanneer het op uw autolak opdroogt, en het te lang blijft zitten, zorgt dit voor lakschade. Verwijder vogelpoep dan ook tijdig van uw auto.

Waarom uw auto laten spuiten?

Als de laklaag van uw auto ernstig beschadigd is kunt u uw auto opnieuw laten spuiten. Het laten overspuiten van uw auto zorgt ervoor dat uw auto er weer mooi en verzorgd uitziet. Er zijn verschillende redenen te noemen om uw auto te laten spuiten:

  • Om de beschadigde laklaag onder handen te nemen zodat onderdelen niet gaan roesten.
  • Om uw auto weer een mooie ‘finishing touch’ te geven.
  • Om uw auto een nieuwe look wilt geven.
  • Als u uw auto wilt gaan verkopen en u daar nog een mooi bedrag voor wilt ontvangen.

Hoe gaat auto spuiten in zijn werk?

Is de laklaag van uw auto ernstig beschadigd dan kunt u bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem terecht voor het opnieuw laten spuiten van uw auto. Als uw auto bij ons binnenkomt zullen wij eerst de lakkleur van uw auto meten. Zo weten wij precies in welke kleur we de auto moeten spuiten. Na het vaststellen van de kleur brengen wij eerst grondlak aan, gevolgd door watergedragen kleurlak. Deze lak wordt in lagen aangebracht en afgedekt met lagen blanke lak. Deze blanke lak zorgt ervoor dat uw auto beter wordt beschermd tegen weersinvloeden. Als u uw auto laat spuiten bij ASN Vermaire bent u altijd verzekerd van het mooiste resultaat.

Speciale spuitcabine

Als u uw auto laat spuiten bij ASN Vermaire gebeurt dit in een professionele spuitcabine. Deze spuitcabine wordt hermetisch afgesloten, zodat de speciale verwarmingselementen na het spuiten ervoor zorgen dat de laklaag zeer snel en gelijkmatig droogt. Om ervoor te zorgen dat er geen rondzwevend vuil op de net aangebrachte laklaag valt, zuigt een speciaal afgestemde luchtstroom alle stof- en rondzwevende deeltjes uit de lucht. Pas als de lucht helemaal gefilterd is begint het auto spuiten.

Hoe zorgen wij voor de perfecte kleur?

Om ervoor te zorgen dat er een 100% kleurenmatch ontstaat bij het auto spuiten, gebeurd het mengen van kleuren door middel van een unieke verfmengmachine. De Daisy Wheel, waarvan er maar drie in heel Nederland zijn, wordt online doorlopend afgestemd op de kleuren database van lakfabrikanten. Hierdoor ontstaat er vrijwel altijd een 100% kleurenmatch met de kleur van uw auto.

Alternatief auto spuiten: spot repair

Heeft u te maken met een krasje of deukjes in uw auto dat niet groter is dan 30 bij 30 centimeter, dan is spuiten niet nodig. Spot repair biedt namelijk uitkomst! Dit is een cosmetische herstelmethode waarbij alleen het beschadigde deel van de beschadigde lak wordt hersteld. Meer weten over spot repair? U leest het hier.

Kies voor de kwaliteit van ASN Vermaire

Is de laklaag van uw auto ernstig beschadigd, of wilt u uw auto graag een nieuw uiterlijk geven door de kleur van uw auto in zijn geheel te veranderen? Laat uw auto dan spuiten door de professionals van ASN Autoschade Vermaire Haarlem. Wij zorgen voor de beste kwaliteit en voor veiligheid. Uw wensen staan bij ons centraal. Tevens hebben wij ook hart voor het milieu. Tijdens het auto spuiten letten wij erop dat er geen druppel meer verf wordt verbruikt dan absoluut nodig is.

Uw auto laten spuiten door de professionals van ASN Vermaire? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak!

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

certificaat ASN Autoschade Vermaire Haarlem
Chat openen
Hey, welkom bij ASN Autoschade Vermaire! 👋 Dit is onze handige chatbot die je graag helpt met al je vragen.