Ruit reparatie

Home » Cosmetisch autoschadeherstel » Ruit reparatie

Autoruitschade verhelpen?

Autoruitschade is heel vervelend. Voor autoschadeherstelbedrijf ASN Autoschade Vermaire Haarlem is het een quick repair. Moet de autoruit vervangen worden? Onze professionals voeren de ruitreparatie snel en deskundig uit. Wij kunnen een sterretje uit uw voorruit halen, een kras uit de ruit polijsten of uw autoruit vervangen.  

Autoruitschade

Hoe ontstaat autoruitschade?

Autoruitschade kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld door inbraak, vandalisme, een ongeluk of steenslag. Bestaande, kleine autoruitschade kan ook verergeren doordat een sterretje uitgroeit tot een barst. Dat gebeurt vaak bij heftige temperatuurverschillen. Daarom is het belangrijk om een sterretje of barst tijdig te repareren, zodat uw autoschade niet verergert en u niet de volledige autoruit hoeft te vervangen. 

Sterretje in uw voorruit?

Is de autoruitschade klein en plaatselijk, ook wel bekend als een sterretje, dan voert onze ruithersteller de ruitreparatie uit met een speciale hars. Hij verwijdert eerst de scherpe en losse glassplinters, waarna er hars in het sterretje wordt geïnjecteerd onder hoge druk. De breuk wordt volledig gevuld en deze moet dan opdrogen. Daardoor kan de breuk niet verder scheuren.

Hoe sneller u de ruitreparatie laat uitvoeren, hoe meer u de autoruitschade beperkt, zodat u de autoruit niet hoeft te vervangen. De bovengenoemde ruitreparatie neemt weinig tijd in beslag en u kunt dan ook vrijwel altijd meteen bij ons terecht. Het grote voordeel van deze manier van ruitreparatie is dat de verzekeraar, afhankelijk van uw polis, in vrijwel alle gevallen de schade zal vergoeden.

Autoruitschade laten repareren bij ASN Vermaire

Is de autoruitschade kleiner dan een 2-euromunt? Dan kan de voorruit of achterruit gerepareerd worden en hoeft de achteruit of vooruit niet vervangen te worden. Voor ruitreparatie kunt u bij ons terecht voor het beste resultaat! Autoruit vervangen of een sterretje melden? Neem dan contact met ons op.

Soorten autoglas bij ruitreparatie

Er zijn heel veel soorten glas: isolatieglas, glas-in-lood, plexiglas, gekleurd of geluidswerend glas. Autoglas kent niet zoveel verschillende soorten: autoruiten zijn in slechts twee categorieën in te delen: gelaagd autoglas en gehard autoglas. 

Binnen deze twee soorten zijn er uiteraard wel diverse opties te vinden, zoals gekleurd glas, zonnebanden, coating in de ruit en warmtewerende ruiten, maar de basis bestaat wel uit deze twee categorieën. Wanneer u zich afvraagt hoeveel een autoruit vervangen kost, kan dit nooit beantwoord worden zonder te kijken naar alle mogelijke uitvoeringen en opties, omdat dit de prijs bepaalt. Daarnaast hangt het ook af hoe u verzekerd bent voor autoruitschade. 

Autoruit vervangen

Is de autoruitschade een grote barst in de autoruit of groter dan een euromunt? Dan is de kans aanwezig dat uw autoruit vervangen moet worden. Dit kan onze ruitreparatie specialist pas beoordelen na het zien van uw autoruitschade.

Wordt uw autoruit vervangen, dan maken wij met u een afspraak zodra wij uw nieuwe autoruit binnen hebben. Dan hoeft u alleen uw auto te brengen voor het herstel van de autoruitschade. Net als de achterruit bestaan de zijruiten van gehard glas. Bij een beschadiging van de zijruit zal dus de volledige ruit vervangen moeten worden. U kunt altijd langskomen, zodat we kunnen bekijken wat er moet gebeuren.

Voor krassen die zich in de bovenste laag van de autoruit bevinden, hebben we speciale polijsttechnieken. Heeft u een kras in uw autoruit, dan kan onze ruithersteller deze vrij gemakkelijk verhelpen door de autoruit te polijsten. U ziet dan niets meer van de kras na de ruitreparatie.

Is de schade aan uw voorruit groter dan een 2-euromunt? Dan kan de ruit niet meer worden gerepareerd en moeten wij de autoruit vervangen.