Alles over de APK bij ASN Autoschade

Home » Alles over de APK bij ASN Autoschade

Vermaire Haarlem

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Hierbij wordt er gekeken of de personenauto of bestelbus aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Zo wordt onder andere de verlichting nagekeken en de stuurrichting. Wat is APK precies en waartoe dient deze keuring? U leest het hieronder.

Tijd voor de APK?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Wat is APK?

Een APK is een Algemeen Periodieke Keuring. Tijdens deze keuring wordt uw auto nagelopen op de minimale veiligheids- en milieueisen die er vanuit Europa zijn gesteld. Denk aan het controleren van uw autobanden, de remmen, verlichting, schokdempers etc. De APK is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto of motor nog verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen.

Eventuele mankementen aan uw voertuig worden tijdens de APK tijdig opgespoord, wat uiteindelijk veel geld aan onderhoud kan schelen. Als de APK is uitgevoerd ontvangt u een rapport, waarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er mankementen zijn die verholpen moeten worden. De APK mag alleen worden uitgevoerd door RDW erkende bedrijven: ASN Vermaire is daar een van. Bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem kunt u terecht voor een APK, reparaties en tussentijdse controles.

Waarom een APK?

In Europa is het wettelijk verplicht dat iedere auto die minimaal 3 jaar oud is jaarlijks gekeurd wordt. De APK is ingevoerd om gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen vanwege onveilige voertuigen. Ook wordt op deze manier het milieu een stukje meer beschermd: auto’s en bussen die te veel schadelijke stoffen uitstoten, worden bij een APK afgekeurd.

Wanneer een APK?

U bent wettelijk verplicht uw auto één keer per jaar te laten keuren. Het is goed om te weten wanneer uw auto gekeurd moet worden, want zonder een geldige keuring mag u niet de weg op. Doet u dit toch, dan riskeert u de kans op een hoge boete. Daarnaast kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto betrokken bent geraakt bij een ongeval. Zorg er daarom voor dat uw auto op tijd gekeurd is. Dan weet u dat u altijd veilig de weg op kan.

Hoe vaak een APK?

Een nieuwe benzineauto moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is en de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. Bij een dieselauto moet de auto na drie jaar de eerste APK krijgen. Dieselauto’s moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. De eerste APK bij een elektrische auto van vóór 1 januari 2005 moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar is, daarna elk jaar.

Wanneer uw auto al eerder is gekeurd, kunt u uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Dit is een vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw worden gekeurd. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum.

Wat kost een APK?

Op zoek naar een goede én voordelige keuring? Kies dan voor ASN Autoschade Vermaire Haarlem! Wij leveren de beste APK-service tegen een scherpe prijs. Er zit vaak een verschil tussen een dieselauto en een benzine auto vanwege de roetmeting voor dieselauto’s, maar bij ons zit u altijd goed! Wanneer blijkt dat er onverwachte reparaties nodig zijn, nemen wij eerst contact met u op. Wij repareren alleen met uw goedkeuring. Bent u benieuwd hoe duur een APK voor u is? Neem dan contact met ons op en dan bespreken we samen de kosten.

APK verlopen: wat nu?

Het kan gebeuren dat uw auto niet op tijd APK-goedgekeurd is. Er is wel een artikel in de wet die ruimte geeft om alsnog aan de APK-verplichting te voldoen. Zo mag u uw voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaat (u mag er niet mee rijden), zonder dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een registercontrole uitvoert. Na deze periode moet het voertuig APK-goedgekeurd zijn of moet de geldigheid van het kenteken geschorst zijn.

Betrouwbare en vakkundige APK bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem

Betrouwbare en vakkundige keuring? Bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem krijgt u goede service tegen een mooie prijs! Al onze monteurs zijn erkend en volgen geregeld trainingen. Daarnaast zijn we in het bezit van de modernste apparatuur. Bij ons staat u niet voor onverwachte kosten en is uw auto in goede handen!

Tips bij een APK

Zorg ervoor dat u uw auto op tijd keurt, anders loopt u het risico op een boete. Maak daarom een APK-afspraak bij ASN Autoschade Vermaire Haarlem voor een check. Neem altijd uw kentekenbewijs mee als u uw auto brengt. Na afloop van de keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar deze goed wanneer u de weg op gaat. Ook als uw voertuig is afgekeurd blijft het belangrijk het keuringsrapport te bewaren.

Kies voor ASN Autoschade Vermaire Haarlem

Is uw auto toe aan de jaarlijkse keuring? Laat ASN Autoschade Vermaire Haarlem uw auto voor u controleren. Wij checken uw auto op alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Daarnaast zijn we servicegericht, snel en hanteren we eerlijke tarieven. Neem nu contact met ons op voor een APK.Is uw auto toe aan de jaarlijkse keuring? Laat ASN Autoschade Vermaire Haarlem uw auto voor u controleren. Wij checken uw auto op alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Daarnaast zijn we servicegericht, snel en hanteren we eerlijke tarieven. Neem nu contact met ons op voor een APK.