Bumperschade reparatie

Bumperschade reparatie auto

Bumperschade is een van de meest voorkomende autoschades. Steenslag, een paaltje, een botsing met een andere auto of de trekhaak van een andere auto kunnen zorgen voor krassen, deuken of scheuren in uw bumper. Bumperschade is snel gebeurd en erg vervelend. Lees hier meer over bumperschade reparatie.

Schade aan een bumper is niet alleen nadelig voor het uiterlijk van uw auto, ook voor uw veiligheid is bumperschade nadelig. Het doel van een bumper is om de eerste klap bij een ongeval of aanrijding op te vangen en om fietsers en voetgangers te beschermen. Een ander doel van de bumper is om de impact bij een aanrijding te vertragen, voor u als inzittende. Daarom is het verstandig om schade aan uw bumper tijdig te laten herstellen om uw eigen veiligheid te waarborgen. Naast uw eigen veiligheid zijn de meeste nieuwe autobumpers voorzien van rijhulpsystemen, zoals sensoren en camera’s, om ook deze goed te laten werken is snel herstel van belang.

Laat uw bumperschade daarom repareren door ASN Autoschade Vermaire. Wij bieden de hoogste kwaliteit reparaties.

Kunststof reparatie bij ASN Vermaire.

Schade aan uw voertuig?

Maak een afspraak zonder eerst langs te komen

Herstelmethodes bumperschade reparatie

Er zijn verschillende soorten schade die aan uw bumper kunnen ontstaan. Deze vereisen ook een andere reparatie. We bespreken ze hieronder.

Bumper vervangen

Het kan ook zo zijn dat de schade aan uw bumper zo groot is, bijvoorbeeld na een ongeval, dat deze niet meer gerepareerd kan worden. In dat geval zullen wij de bumper in zijn geheel vervangen. Hiervoor gebruiken we altijd originele nieuwe bumpers.

Wat kost kunststof bumper reparatie?

Indien er een deuk in de bumper is ontstaan, kleiner dan een twee euro muntstuk, waarbij geen lakschade is ontstaan, wordt de herstelmethode restylen uitgevoerd. De bumper wordt dan verhit waardoor de deuk uitgedeukt kan worden. Deze methode wordt ook wel uitdeuken zonder spuiten genoemd. Het is een snelle en vrij goedkope manier van bumperschade reparatie.

Is er wel sprake van lakschade? Dan wordt er bij kleine schade gebruik gemaakt van spotrepair. Een methode om kleine krassen plaatselijk te verwijderen. Bij grotere schade wordt de schade geschuurd, geplamuurd en gelakt.

Lassen

Heeft u een scheur in uw bumper? Dan deuken we deze meestal eerst uit om vervolgens de scheur uit te kunnen frezen. Dit zorgt ervoor dat het reparatiemateriaal beter hecht. Vervolgens lassen we de scheur dicht met hetzelfde materiaal als waar de bumper van is gemaakt. Als laatste schuren we de plek op, spuiten we de bumper over in de originele kleur, laten we het geheel drogen en poetsen we het op zodat de bumper weer aan de auto gemonteerd kan worden. Hierna is uw bumper weer als nieuw.

Kunststof bumper repareren

Vroeger werden bumpers van staal gemaakt. Als hieraan schade ontstond betekende dit een totale vervanging van de bumper. Een erg dure reparatie voor een van de meest voorkomende schades. Veel voorkomende bumperschades zijn: steenslag, schaafplekken, deuken en scheuren.

Tegenwoordig worden nieuwe auto’s gemaakt met bumpers van kunststof of polyester waardoor het herstel makkelijker en vooral goedkoper is. Een bumper van kunststof is vaak gemaakt van een mix van materialen met als hoofdmateriaal ABS plastic, polyester of composiet. Deze materialen zorgen voor meer veerkracht van uw bumper. Mocht u met uw bumper een paaltje raken, dan keert de bumper in veel gevallen terug naar de oorspronkelijke vorm.

Kosten bumperschade reparatie

De kosten voor bumperschade reparatie zijn afhankelijk van de grootte van de schade, de (eventuele) lakschade en het materiaal van de bumper. De aanwezigheid van rijhulpsystemen hebben ook invloed op de prijs. Kortom, schades aan bumpers variëren en zijn uniek. Daarom is het handig om uw auto te laten nakijken door onze specialisten voor een kostenindicatie van uw bumper. Blijf vooral niet te lang doorrijden met schade aan uw bumper, aangezien de schade dan groter kan worden en de reparatie complexer. 

Laat u uw bumper repareren door de specialisten van ASN Vermaire? Dan bent u ervan gegarandeerd dat u na de reparatie niets meer ziet van de bumperschade. 

Herstel bumperschade bij ASN Vermaire

Heeft u bumperschade en zoekt u een professionele partij in de omgeving van Haarlem? Dan bent u bij ASN Autoschade Vermaire aan het juiste adres! Bij ASN Vermaire vinden we duurzaamheid en veiligheid enorm belangrijk. Ons bedrijf voldoet dan ook aan de eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Kunststof reparaties zijn kostenbesparend en duurzaam. Wilt u meer informatie?

Meer vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen!

certificaat ASN Autoschade Vermaire Haarlem
Chat openen
Hey, welkom bij ASN Autoschade Vermaire! 👋 Dit is onze handige chatbot die je graag helpt met al je vragen.