Vermaire schaft revolutionair uitlijnsysteem aan

Home » Vermaire schaft revolutionair uitlijnsysteem aan

vamag-3dHet is state of the art apparatuur, de Vamag New Dimension 3D-uitlijnmachine, en Autoschade Service Vermaire Haarlem heeft het nu in huis. Daarmee kan met uiterste meetprecisie elke auto tot op de millimeter nauwkeurig uitgelijnd worden.

Drie tot vijf camera’s meten speciale markeringen op de wielen op. Elke hoekverdraaiing wordt hiermee nauwkeurig geregistreerd en stuurt dit via een gesloten netwerk door naar de computer waar de uitlijner in een 3D-presentatie de resultaten kan bekijken.

De gemeten waarden worden via een zeer mooie 3D presentatie weergegeven. De gebruiker kan met een muisklik de waarden van de hele auto, alleen de vooras of alleen de achteras oproepen. Ook de complete spoorbreedte en wielbasis is met een muisklik tevoorschijn te toveren.

‘We vergelijken de gemeten waarden vervolgens met onze database waar we voor ieder voertuig de merk- of onderstel specifieke afstellingen of methodes in staan’, vertelt Dennis Petrus. ‘Zo maken we de diagnose of er alleen een afstelling dient plaats te vinden of dat er delen moeten worden vervangen. We lijnen de auto op zo’n manier uit dat deze weer overeenkomt met de fabrieksspecificaties. De uitlijnhistorie bewaren wij in het schadedossier als bewijs van een correcte reparatie.

Extra service met grote voordelen

Vermaire besloot dit revolutionaire 3D-uitlijnsysteem aan te schaffen om een snellere diagnose te stellen aan de beschadigde voertuigen. Ook willen wij de automobilist een zo’n compleet mogelijke service bieden, dus tevens op het gebied van uitlijnen. ‘Er is veel vraag naar en nu kunnen we dit in eigen huis aanbieden. Zo kunnen we het voertuig nog sneller herstellen zonder dat wij afhankelijk zijn van een derde partij’, vertelt Dennis Petrus, directeur bij Vermaire Haarlem.

‘Het uitlijnen van de auto zorgt er echt voor dat deze veel plezieriger rijdt. Het zorgt voor een betere wegligging met als gevolg dat er minder rolweerstand is. Dat leidt ertoe dat de autobanden minder snel slijten en er minder brandstof wordt verbruikt. Kortom: een uitgelijnde auto rijdt fijner, veiliger en bespaart geld.’

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *