Meeste publieke laadpalen EU staan in Nederland

Home » Meeste publieke laadpalen EU staan in Nederland

Nederland heeft 32.875 publieke laadpalen voor elektrische auto’s. Dat is 28,1% van alle Europese publieke laadpalen en daarmee is ons land koploper, zo blijkt uit een publicatie van de RAI Vereniging over de elektrische auto’s en laadinfrastructuur.

In totaal heeft Nederland ruim 122.000 laadpalen, deels publiek en merendeels particulier. De groei van de laadpalen is enorm, want in 2010 had Nederland slechts 400 laadpalen.

Oplaadpalen Haarlem

In Haarlem staan verscheidene laadpalen, zo blijkt uit dit overzicht. Inwoners en bedrijven die graag en eigen laadpaal voor elektrische auto’s willen, kunnen deze bij de Gemeente Haarlem aanvragen.

Tesla

Uit de publicatie van de RAI Vereniging blijk tevens dat er net zo veel elektrische auto’s in Nederland rondrijden als dat er aan elektrische laadpalen in ons land staan. Er rijden maar liefst 122.305 elektrische auto’s rond, waarvan Tesla’s de populairste elektrische wagen is in Nederland.

Opladen tijdens schadeherstel

Autobestuurders die hun Tesla voor schadeherstel naar Vermaire in Haarlem brengen, krijgen na afloop hun Tesla naast spik en span ook volledig opgeladen terug.

‘Bij Vermaire laden we de Tesla op tijdens het schadeherstel en geven we gratis een volle accu mee. Dat is service van de zaak, want we doen graag net dat beetje meer voor onze klant’, vertelt Dennis Petrus, directeur bij Vermaire.

‘Met ons schadeherstel aan hun Tesla willen we deze eigenaren verblijden. Hen na het balen weer laten weer laten genieten. En de beste manier lijkt ons door er voor te zorgen dat ze onmiddellijk een flink stuk met hun volledig herstelde Tesla kunnen rijden.’

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

autoschadeherstel

Autoschadeherstel: wat is het en wat valt eronder?

Heeft u autoschade? Dat is natuurlijk enorm vervelend. Maar gelukkig staat u er niet alleen voor: wij bij AutoLeaseTeam kunnen diverse autoschade herstellen en de auto weer als nieuw laten uitzien. Maar wat valt er precies onder autoschadeherstel? We leggen het hieronder aan u uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *