Gladheid zorgt voor 1 tot 2 miljoen euro schade

Home » Gladheid zorgt voor 1 tot 2 miljoen euro schade
Delen
Delen
Delen
Delen
Email

Gladheid zorgt voor 1 tot 2 miljoen euro schade

Het Verbond van Verzekeraar zegt dat dit een ruwe schatting is van de schade aan personenauto’s afgelopen weekend door het slechte weer.

“Het gaat om materiële schade aan personenauto’s”, zegt Rudi Buis, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. “In 491 gevallen is de schade veroorzaakt op de snelweg. Naar schatting hebben evenveel personenauto’s op de onderliggende wegen schade opgelopen.”

Volgens Buis moet er rekening worden gehouden met 800 duizend euro schade per dag. “Omgerekend is dit dus tussen de 1 tot 2 miljoen euro schade door het slechte weer van de afgelopen twee dagen.” Lees hier terugblik 2016: Schadebranche in de ban van hagel en premiedruk.

IJzel

Het is moeilijk om een specifieke inschatting te maken van het bedrag, omdat ijzel verraderlijk kan zijn. “Bij sneeuw weten we precies waar het valt en hebben we een historie van schades, waardoor we een betere schatting van het schadebedrag kunnen maken. Omdat ijzel vaak lokaal is en we weinig historische data hiervan hebben, kunnen we niet echt een nauwkeurige schatting geven”, aldus Buis.

bron: automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/schade/19711-slecht-weer-zorgt-voor-1-tot-2-miljoen-euro-schade-aan-personenauto-s

Laat u adviseren

Andere artikelen

De evolutie van autotechnologie auto bos
De evolutie van autotechnologie

De evolutie van autotechnologie ‘De fascinerende reis en de evolutie van autotechnologie: van de oorsprong tot

hagelschade
Stormschade auto

Stormschade auto Bent u getroffen door stormschade aan uw auto? Dit kan een vervelende en bovenal

uitdeuken zonder spuiten
Autodeur uitdeuken kosten

Autodeur uitdeuken kosten Bent u onlangs betrokken geweest bij een ongelukje waarbij uw autodeur beschadigd is