Polijsten

Auto polijsten

Door middel van speciale polijsttechnieken kunnen wij krassen, die in de eerste laklaag zitten, verwijderen. Het voordeel hiervan is dat het deel niet gespoten hoeft te worden en de kosten voor u dus een stuk lager uitvallen. Ook duurt het auto polijsten niet lang, waardoor u niet langdurig zonder uw geliefde vierwieler hoeft te zitten.

Schade wel of niet claimen?

Het claimen van kleine schade, zoals krassen, kost u al gauw vijf schadevrije jaren. Daarom is het vaak voordeliger om deze autoschade uit eigen zak te vergoeden. Of deze schade beter geclaimd kan worden, verschilt natuurlijk per situatie. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Inlakken

Voor krassen die wel door de eerste laklaag heen zijn, hebben wij een andere techniek, namelijk inlakken. Deze krassen worden ingelakt met de originele verf en daarna gepolijst.

Wanneer uw auto polijsten?

U kunt uw auto eenvoudig als nieuw laten uitzien door de bovenste laag met een behandeling door ons te laten herstellen, ofwel de auto polijsten. Hiervoor wordt een polijstmachine en polijstpasta gebruikt. De machine en de pasta wrijven het vuil los en egaliseren het oppervlak zonder de bovenste laklaag te beschadigen. Met deze tool krijgt de autolak weer het spiegelende effect terug en ziet uw auto er weer als nieuw uit.

U kunt zelf achterhalen of uw auto gepolijst moet worden door de beschadiging nat te maken met uw vinger. Blijft de kras zichtbaar? Dan heeft u te maken met een diepere kras. Kunt u het krasje niet meer zien? Dan is alleen de bovenste laklaag beschadigd. Dit kunnen we goed behandelen door uw auto te polijsten. Diepe krassen vergen een ander soort behandeling. 

De stappen bij auto polijsten

Een auto laten polijsten is een proces wat veel aandacht vergt. Zo gebruiken wij bij ASN Vermaire hoogwaardige technieken en materialen, zoals pads en een polijstmachine. Wij verwijderen diverse krassen uit de lak. Alles wat we doen, gebeurt op een veilige en goede manier.

Met of zonder polijstmachine

Normaliter poetsen we de blanke laklaag weg met een polijstmachine. Wanneer de situatie vraagt om moeilijk te bereiken delen op de auto dan polijsten we deze zonder machine. Met onze handen komen we op plekken waar we met de polijstmachine niet bij kunnen. Al onze monteurs zijn gespecialiseerd in deze techniek en blijven op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Na het polijsten, moet de autolak voorzien worden van de juiste lakbescherming. Hierdoor zal de auto er als nieuw uitzien. 

Wat zijn de kosten?

De kosten om uw auto te laten polijsten zijn zeer afhankelijk van de staat van de lak. Wij kunnen dit voor u beoordelen als we de auto hebben gezien. Dan kunnen we u adviseren en de juiste prijs aan u doorgeven.

Wilt u uw auto laten polijsten? Meld dan uw schade bij ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Kras polijsten bij autoschade