Spuiten

Uw lak beschadigd?

Is de lak van uw wagen beschadigd? Dan zorgen de professionele spuiters van Vermaire dat deze er na het spuiten weer als nieuw uit ziet. Onze spuiters hebben veel ervaring met het spuiten van auto’s en worden elk jaar getraind in het toepassen van de modernste technieken en het werken met nieuwe verfproducten.

Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker voor het spuiten van auto’s. Daarom vindt altijd een degelijke voorbewerking plaats waarbij een medewerker alle oneffenheden in de lak verwijderd. Deze voorbereiding wordt vervolgens dubbel gecontroleerd door de spuiter, voordat hij de wagen de spuitcabine inrijdt.

Spuitcabine

Bij Vermaire gebruiken we een professionele spuitcabine voor het spuiten van auto’s. Deze spuitcabine wordt hermetisch afgesloten. Hierdoor kunnen speciale verwarmingselementen na het spuiten ervoor zorgen dat de lak zeer snel en gelijkmatig droogt. En voor aanvang van het spuiten zuigt een speciaal afgestemde luchtstroom alle stof- en andere rondzwevende deeltjes uit de lucht.

Pas wanneer de lucht helemaal schoon is, wordt begonnen met het spuiten. Dat voorkomt dat er tijdens het spuiten iets in de lak terecht komt. Onze getrainde spuiters brengen via verschillende technieken een nieuwe egale verflaag aan op uw auto. Hierbij letten ze erop dat er geen druppel verf meer wordt verbruikt dan dat absoluut nodig is, want Vermaire hebben we oog voor uw auto, maar tevens hart voor het milieu.

100% kleurenmatch

Het mengen van kleuren gebeurt door de kleurenspecialist van Vermaire die hiervoor een unieke verfmengmachine tot zijn beschikking heeft. De Daisy Wheel, waarvan er maar drie in heel Nederland zijn, wordt online doorlopend afgestemd op de kleurendatabase van lakfabrikanten waardoor er vrijwel altijd een 100% kleurenmatch ontstaat.

Dat geldt voor zowel UNI-kleuren (kleuren zonder metallic deeltjes) als metallic kleuren en de parelmoer kleuren. De laatste soort kleur zorgt voor speciale effecten bij veranderende lichtinval. Door het uitgebreide palet van kleuren kan Vermaire bij complexe autoschade uw auto eerst goed in de beschermende basiskleur spuiten, waarna altijd een afwerking in de juiste lak volgt.

Het zorgvuldig mengen en nauwkeurig bepalen van de kleur heeft tevens als bijkomend voordeel dat uitspuiten, het deels spuiten van aangrenzende delen om kleurverschil te voorkomen, niet langer meer nodig is. Dat betekent: kleinere hoeveelheden verf, minder kosten, efficiënter en milieuvriendelijker werken, en een hogere kwaliteit van het spuitwerk.